UŽAS U PROKUPLJU: Gađali oblake, a razneli pumpu i ambar
Foto: Beta

Skupo ih koštala nepreciznost

UŽAS U PROKUPLJU: Gađali oblake, a razneli pumpu i ambar

Srbija -

Protivgradna zaštita je dejstvujući tokom vikenda po oblacima pogodila objekat NIS-ove benzinske pumpe na izlazu iz Prokuplja.

Na sreću, sve se završilo bez povređenih, ali se materijalna šteta još utvrđuje.

Protivgradni strelci su ispalili na desetine raketa sa više protivgradnih stanica. Jedna od njih je završila u objektu "NIS Jugopetrola" na izlazu iz Prokuplja prema Kuršumliji. Vatrogasci su brzo intervenisali i sprečili širenje vatre.

Nadležni u "Jugopetrolu" nisu želeli da komentarišu incident, ali posledice su mogle da budu katastrofalne da je raketa završila desetak metara dalje, gde su rezervoari, ali i pumpe sa kojih se toči gorivo.

Ovo je četvrti slučaj od kako je počela sa dejstvom protivgradna zaštita ove godine, da su rakete završile na zemlji preteći da ugroze imovinu i ljudstvo.

Pre dvadesetak dana u selu Stara Božurna u opštini Žitorađa došlo je do požara na pomoćnoj zgradi u dvorištu Z. C. iz ovog sela, koji je izazvala protivgradna raketa. Intervencijom meštana sprečeno je širenje vatre, a nakon intervencije vatrogasne ekipe iz Prokuplja vatra je i ugašena.

On naglašava da je žena samo nekoliko minuta pre toga bila u tom objektu kako bi nahranila životinje, ali da je ušla nakon što je čula jaku grmljavinu. Odmah zatim je raketa udarila u njihovu zgradu.

Istovremeno, krov kuće u žitorađskom selu Jasenice je izgoreo kad je tokom snažne grmljavine u objekat udario grom.

(Blic/Ljubiša Mitić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track