UŽIVO SRBIJA POD SNEGOM: U Aleksincu proglašena vanredna situacija!
Foto: čitalac Kurira

Zasedao krizni štab

UŽIVO SRBIJA POD SNEGOM: U Aleksincu proglašena vanredna situacija!

Srbija -
ALEKSINAC - Na danas održanoj vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Aleksinac zbog snežnih nanosa, i to u Mozgovu, Bradarcu i Prekonozima.

I pored toga što prethodnih dana dežurne službe javnih komunalnih preduzeća rade neprekidno i sa maksimalnim kapacitetima, jučerašnje obilne snežne padavine napravile su dodatni problem, i ostavile stanovnike ova tri naselja odsečenim.

Proglašenjem vanredne situacije na teritoriji ovih naselja biće omogućeno angažovanje dodatne mehanizacije na raščišćavanju puteva do ovih mesta.

Zbog velike teritorije, u ovakvim situacijama imamo dodatni problem stići do svih udaljenih krajeva i svih stanovnika opštine Aleksinac.

- Zadovoljan sam angažovanjem javnih službi na raščišćavanju snežnih nanosa na putevima, zbog čega, iako otežano, saobraćaj funkcioniše u najvećem delu Opštine. Iako je put do Mozgova bio raščišćen, juče je zbog novih padavina i jakog vetra on ponovo neprohodan. Očekujemo da u najkraćem mogućem roku, po mogućstvu još danas, obezbedimo prilaz do Mozgova, Bradarca i Prekonoza - istakao je Čedomir Rakić, zamenik predsednika opštine Aleksinac.

U Nišu sneg prestao da pada, saobraćaj se normalizuje

U Nišu od jutros nema novih snežnih padavina, pa bi do kraja dana sve gradske i prigradske linije trebalo da ponovo normalno funkcionišu. U Nišu su skraćene tri linije gradskog prevoza i desetak prigradskih. Na lokalnim i regionalnim putevima u niškom kraju još ima zaglavljenih teretnih vozila, a u snegu je ostao zaglavljen i jedan autobus. Visina snežnog pokrivača u Nišu je 32 centimetra.Saobraćaj se odvija otežano i usporeno u skoro celoj Srbiji zbog snega, ledene kiše i jakog vetra, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Zbog otcepljenja kolovoza put od Uba do Valjeva je neprohodan. Uvedena je zabrana kretanja za šlepere i kamione od granice sa Bosnom i Hercegovinom Trbušnica-Šepak, preko Ložnice i Valjeva, zatim na putu Mionica-Kaona, Šabac-Gračanica preko Krupnja, Debrec-Pecka, Pričević-Pecka, od Valjeva do Debelog brada.

Putevi na području Pirota prohodni

Direktor Direkcije za izgradnju opštine Pirot Branislav Kostić izjavio je danas da zimske službe u gradu rade danonoćno na čišćenju snega na ulicama u gradu i putevima prema selima i da su svi putevi na području opštine prohodni. "Sneg je pao oko 40 santimetra i nije bilo ni malo lako da se očiste ulice u gradu i lokalni putevi", rekao je Kostić.

(Aleksinac.net/Tanjug/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track