VANREDNO STANJE ZBOG POPLAVA: Voda čupa drveće, sela bez struje u Vranju
Foto: Ok Radio

Kritično

VANREDNO STANJE ZBOG POPLAVA: Voda čupa drveće, sela bez struje u Vranju

Srbija -
Kritična situacija sa poplavama zbog kiše i otapanja snega sa okolnih brda je i u opštinama Vladičin Han i Surdulica

VRANJE - Zbog poplava koje ozbiljno ugrožavaju skoro ceo Pčinjski okrug, Grad Vranje uvodi vanredno stanje.Kako se saznaje, u toku je sednica štaba za vanredne situacije, jer na području gradske opštine Vranjska Banja stanje sa bujicom postaje alarmantno.

– Ja sam na službenom putu, ali zamenik gradonačelnika kontinuirano radi i na konstantnoj je vezi sa ljudima iz štaba za vanredne situacije.

Stanje u samom Vranju nije opasno, ali su ugrožena okolna sela. U Vranjskoj Banji je najkritičnije – kaže gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Podsetimo da je voda iz nabujalih potoka poplavila više od 50 kuća na području Vranjske Banje i da je u naselju Savinci srušen jedan zid.

Kritična situacija sa poplavama zbog kiše i otapanja snega sa okolnih brda je i u opštinama Vladičin Han i Surdulica.

Voda čupa drveće, sela bez struje

Bujica vode iz planinskih reka potkopala je i odvalila deo puta i oborila električne stubove u Gornjem Trebešinju kod Vranja. Zbog toga su sela Trebešinje i Nastavce bez struje.

Kako se saznaje, kao posledica kiše i otapanja snega, iznenada je nabujala planinska reka koja protiče kroz ova sela, odcepila je deo lokalnog puta, oborila električne stubove, a počupano je i nekoliko topola.

(Ok radio)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track