VELIKI DAN ZA KOSOVSKU MITROVICU: Đurić uselio dve zgrade
Foto: Tanjug Boki

Uručeni ključevi i rešenja

VELIKI DAN ZA KOSOVSKU MITROVICU: Đurić uselio dve zgrade

Srbija -
Ovo je za Srbe na Kosovu i Metohiji grad od stratešškog značaja. To je jedina velika urbana sredina koja je sačuvana posle svih pogroma, nasilja i proterivanja od 1999. naovamo i mi ćemo nastaviti da posebnu pažnju posvećujemo razvoju Kosovske Mitrovice, podvukao je direktor Kancelarije za KiM
1 / 3 Foto: Tanjug Boki

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić uručio je danas ključeve i rešenja o useljenju stanarima dveju zgrada, izgrađenih sredstvima Vlade Srbije u naselju Bošnjačka Mahala u Kosovskoj Mitrovici.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je istakao da ulaganje Vlade Srbije u Kosovsku Mitrovicu nije slučajno. "Kosovska Mitrovica je za Srbe na Kosovu i Metohiji grad od stratešškog značaja. To je jedina velika urbana sredina koja je sačuvana posle svih pogroma, nasilja i proterivanja od 1999. godine naovamo i mi ćemo nastaviti da posebnu pažnju posvećujemo razvoju Kosovske Mitrovice", podvukao je Đurić. On je kazao i da će se u narednim mesecima videti aktivnosti koje će zajedno sa gradom Kosovskom Mitrovicom Vlada Srbije sprovoditi, dodajući da Kosovska Mitrovica treba da bude lep i siguran dom svih koji u njoj žive, bez obzira na nacionalnost.

Đurić je rekao da će Vlada Srbije nastaviti da bude prisutna na ovom području i radiće na jačanju kvaliteta života i stvaranju boljih uslova za ostanak i opstanak naših ljudi. Podsetivši da je Vlada Srbije zajedno sa opštinom u prethodnih 12 meseci izgradila 100 stanova u Kosovskoj Mitrovici, pre svega za mlade bračne parove sa decom, Đurić je čestitao svima koji se danas useljavaju u nove stanove. Uručenju ključeve i rešenja o useljenju stanarima dveju zgrada u Kosovskoj Mitrovici prisustvovali su i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, ministri za zajednice i povratak i lokalne samouprave u kosovskoj Vladi Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić i zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je obiššao troje mladih članova porodice Simonović bez roditelja, uzrasta od 14, 18 i 23 godine, u njihovom novom stanu. Vrednost projekta izgradnje stanova za socijalno ugrožene porodice na KiM je 60 miliona dinara, a 24 stana, po 12 u svakoj zgradi, su prosečne površine oko 60 kvadratnih metara. Direktor Kancelarije za KiM će meštanima sela Suvi Do u blizini Kosovske Mitrovice danas dodeliti tri tone semenske pšenice i tri tone veštačkog đubriva, namenjenih jesenjoj setvi.

Sredstva u iznosu od 314.000 dinara za pšenicu i đubrivo obezbedila je Vlada Srbije, preko Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kako je navedeno u saopštenju Kancelarije za KiM, roba će biti uskladištena u domaćinstvu poljoprivrednog proizvođača Radovana Apostolovića, odakle će se obaviti raspodela meštanima Suvog Dola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track