(VIDEO) DRAMA U GRDELICI: Goreli drveni pragovi, vatra bila visoka 30 metara!
Foto: Jugmedia.rs

Stihija pod kontrolom

(VIDEO) DRAMA U GRDELICI: Goreli drveni pragovi, vatra bila visoka 30 metara!

Srbija -

LESKOVAC - Na stovarištu železničke stanice kod Grdelice zapalili su se drveni pragovi koji su tu nagomilani posle nedavnog renoviranja pruge. Vatrena stihija je pod kontrolom, a na licu mesta i danas dežura jedno vatrogasno vozilo i četiri vatrogasca. Meštani su javili da je požar zahvatio i deo pragova na pruzi, s obzirom da baš na toj deonici drveni pragovo nisu zamenjeni metalnim.

Plamen je zahvatio, kako se procenjuje, stotinak tona katranisanih pragova, a dim se video čak iz Leskovca.

Ne postoji više opasnost da požar zahvati dve kuće oko stovarišta drvenih pružnih pragova jer su vatrogasci uspeli da ih zaštite. Stanovnici te dve kuće sada čiste jer su im prostorije pune vode i čađi, navodi Jugmedia.rs

Foto: Jugmedia.rs
Foto: Jugmedia.rs

Stanovnici iz okolnih kuća kažu da sada vatrogasci „napadaju glavno žarište sa svih strana“, ali da se kraj još ne nazire.

Na mestu požara su tri vatrogasne ekipe koje vodom polivaju dve kuće prekoputa čije ograde su se zapalile od vreline požara.Stanovnici tih kuća su evakuisani.U blizini mesta požara se okupio veliki broj Grdeličana koji kažu da je vatra počela oko 15.30 sati.

Neki od vatrogasaca rekli su Beti da nema svrhe gasiti pragove u plamenu, te će sačekati da dogore."Sada je najvažnije da sačuvamo ove dve ugrožene kuće, desetak metara prekoputa vatrene stihije", rekao je jedan vatrogasac.

Meštani Grdelice koji žive preko puta železničke stanice su u totalnom haosu i strahu jer je vatra zahvatila i drveće u njihovom dvorištu koje vatrogasci pokušavaju da ugase, navodi portal Jugmedia.

„Temperatura je toliko visoka da su vatrogasci počeli da jedan drugog zalivaju vodom. Sada su fokusirani na gašenje ograda okolnih kuća„, javlja nam sa lica mesta novinarka Jugmedie.

Najugroženije su dve kuće Rančića i Radisavljevića koje se nalaze na svega desetak metara od naslaganih pragova koje guta ogroman plamen.

Foto: Jugmedia.rs
Foto: Jugmedia.rs

Pretpostavka je da je požar izazvalo paljenje strnjika u neposrednoj blizini starih železničkih pragova.

Na lice mesta pristiglo je ukupno 5 vatrogasnih ekipa koje su počele da gase još uvek veliki plamen sa zapaljenih pragova koji su premazani katranom.

(Agencije/Jugmedia.rs)

http://www.youtube.com/watch?v=FkvvoXJaOsU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track