(VIDEO) DRAMATIČNO SPASAVANJE DEVOJČICE: Upala u rupu od 5 metara u Sokobanji, jedva je izvukli!
Foto: Printscreen

(VIDEO) DRAMATIČNO SPASAVANJE DEVOJČICE: Upala u rupu od 5 metara u Sokobanji, jedva je izvukli!

Srbija -

SOKOBANJA - Devojčica iz Kruševca, učesnica akcije „Dan pešačenja u Sokobanji“, upala je danas u rupu douboku 5 metara.

Zahvaljujući brzoj intervenciji Gorske službe spašavanja, spasilačko-vatrogasnoj službi, pripadnicima MUP-a i sluzbi Hitne pomoći, koji su odmah reagovali, devojčica je prevezena u sokobanjsku bolnicu, a zatim upućena u Klinički centar Niš radi dalje dijagnostike i lečenja i van životne opasnosti je.

Devojčica iz Kruševca, učenica trećeg razreda Gimnazije, zadobila je prelom rebara i poderotine na leđima, a hospitalizovana je na Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju radi dalje dijagnostike i lečenja.

Do povrede je došlo kada je devojčica učesnica akcije „Dan pešačenja u Sokobanji“ na stazi 3, u Soko Gradu, krećući se kroz unutrašnjost kule propala kroz rupu u podu kule sa koje je uklonjena zaštita.

Izvlačenje devojčice iz rupe koja vodi u podzemnu prostoriju kule, prepune kamenja, dubine oko 5 do 6 metara i oko pola metara široke trajalo je oko 30 do 40 minuta.

Spasavanje je otežavao i jako nepristupačan, strm i kamenit teren, a spuštanje do odmorišta Lepterija, gde su čekala kola Hitne pomoći trajalo je oko 20 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track