(VIDEO) POTOP U OVČARSKO-KABLARSKOJ KLISURI: Zapadna Morava preti da se izlije!
Foto: Fonet

Reka podivljala

(VIDEO) POTOP U OVČARSKO-KABLARSKOJ KLISURI: Zapadna Morava preti da se izlije!

Srbija -

ČAČAK - Kvarovi na sistemu za vodosnabdevanje "Rzav", koji su danas nastali usled poplave u Arilju, otklonjeni su i večeras je uspostavljeno normalno snabdevanje vodom u Čačku, Požegi, Arilju, Lučanima i Gornjem Milanovcu, rečeno je ;večeras na sednici Štaba za vanredne situacije u Čačku.Voda u Čačku je ispravna za piće, osim u naseljima Atenica i Trnava, saopštio je Zavod za javno zdravlje.

Nivo Zapadne Morave je u popodnevnim i večernjim satima porastao i ugrožena je Ovčar Banja u kojoj su poplavljeni most i ulice, kao i naselje Parmenac. Poplavljene su vikendice na obali jezera kod Ovčar Banje, a u naselju Parmenac voda je ušla u nekoliko kuća.

U selu Zablaće kod Čačka poplavljeno je nekoliko stotina njiva, a voda je ušla i u desetak kuća. Poplavljeno je i čačansko prigradsko naselje Suvi breg u kojem se izlio kanal za navodnjavanje i poplavio ulice i dvorišta kuća. U selu Ježevica kod Čačka voda je odnela lokalni put i oko 1.000 meštana tog sela je trenutno odsečeno od Čačka. U Čačku, gde je jutros proglašeno vanredno stanje, najviše su poplavljena sela Konjevići i Preljina, usled izlivanja reke Čemernice, i poplavljeno je oko 150 domaćinstava i više stotina hektara njiva, a voda je ušla u oko 30 kuća. Iz tih naselja evakuisano je oko 420 ljudi.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track