(VIDEO)URNEBESNI GOVOR POSLANIKA SPS Ne otimajte se oko primanja Kurca već ga primite dostojanstveno
Foto: Printscreen YT

Jače i od babićizma

(VIDEO)URNEBESNI GOVOR POSLANIKA SPS Ne otimajte se oko primanja Kurca već ga primite dostojanstveno

Srbija -
Šef odborničke grupe socijalista u Svrljigu Radovan Mitić je govor u lokalnoj skupštini počeo informacijom da je pre pre početka sednice dobio informaciju da će opštinu Svrljig posetiti austrijski ministar Sebastijan Kurc

Šef odborničke grupe socijalista u Svrljigu Radovan Mitić izazvao je salve smeha na jučerašnjoj redovnoj 31. sednici Skupštine opštine Svrljig, kada je govoreći o poseti austrijskog ministra spoljnih poslova ovoj opštini apelovao na funkcionere da se “ne otimaju oko primanja Kurca već da ga prime na dostojanstven način i da ga prime etno”.

Mitić je sve vreme govora bio ozbiljan, dok se u pozadini mogu čuti odbornici koji se smeju. Mitić je govor počeo informacijom da je pre pre početka sednice dobio informaciju da će opštinu Svrljig da poseti austrijski ministar Sebastijan Kurc, a onda je usledio urnebesni govor.

-Ako zaista dođe do posete mlađanoga Kurca ja bih zamolio da onaj ko ga primi, a to će ga primiti predsednica opštine i nardoni poslanik, da se ne otimaju oko primanja Kurca, već da ga prime na dostojanstven način i neka ga prime etno. Neka bude u narodnoj nošnji. Mislim da će Kurc to dobro da zapamti i možda ćemo preko Kurca da dobijemo i donaciju. Sebastijan je dosta toga doprineo, doprineo je i pećini Rajkovoj u Majdanpeku. Da li su oni sa Kurcem imali neke druge dogovore, ja ne znam, ali treba iskoristiti sve što je moguće, sa dobrim belmužom biće još i bolje, rekao je Mitić za skupštinskom govornicom, dok su se neki od odbornika sve vreme glasno smejali.

Većinu od 14 odbornika u lokalnom parlamentu u Svrljigu ima Ujedinjena seljačka stranka, koja vrši vlast u koaliciji sa SNS i URS koji imaju po tri odbornika, dok je SPS u opoziciji sa SPS, NS i JS.

Mitić kaže da je njegov govor bio ozbiljan i da je imao za cilj da ukaže na situaciju u budžetu sa donacijama.

-Nisam govorio vulgarno, niti se izražavam pežorativno kao šef odborničke grupe SPS u parlamentu opštine Svrljig i član Glavnog odbora SPS. Bio sam ozbiljan a to što se austrijski mninistar zove tako ne zavisi od mene, nisam mu bio kum, kaže Mitić koji je i nekadašnji predsednik Skupštine opštine Svrljig.

On kaže da je neposredno pre početka senice dobio obaveštenje da bi opštinu trebalo da poseti mlađani Kurc, pa je želeo samo da predloži čelnicima opštine „da ga srdačno prime“.

-U budžetu opštine za 2016.godinu predviđene su donacije u iznosu od 50 miliona dinara, ali mislim da je to nerealno. U tom kontekstu je svaka poseta stranih državnika pa i Sebastijana Kurca dobrodošla. Pretpostavljam da bi predsednca opštine želela da primi mlađanoga Kurca u kancelariji a da bi narodni poslanik želeo da ga primi pred građanima u narodnoj nošnji, u koju voli da se oblači, a sve to kako bi se doprinelo razvoju opštine, objasnio je Mitić.

"Neka ga primi Mitić"

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović kaže da nije prisustvovala pomenutoj sednici opštine i da nije čula Mitićev govor ali da nije tačno da je najavljen dolazak asutrijskog ministra u Svrljig.

- Nikakvu najavu dolaska nismo dobili. Ako se Kurc najavio Mitiću, neka ga on primi - kazala je Trifunovićeva.

http://www.youtube.com/watch?v=28t_eZmywXo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track