VRANJE: 6 stranaka u Skupštini, naprednjacima apsolutna većina
Foto: Aleksandar Jovanović

Izbori 2016.

VRANJE: 6 stranaka u Skupštini, naprednjacima apsolutna većina

Srbija -

VRANJE - Na lokalnim izborima u Vranju šest stranaka prešlo je cenzus i imaće svoje odbornike u lokalnoj skupštini, a Srpska napredna stranka sa 35 odbornika ima apsolutnu većinu, saopštila je danas Gradska izborna komisija u tom gradu.

Skupština grada Vranja ima ukupno 65 odborničkih mesta. U Vranju je u sredu, 4. maja, ponovljeno glasanje za lokalne izbore na tri biračka mesta, dok je za vanredne parlamentarne izbore glasanje ponovljeno na dva biračka mesta.

Na drugom mestu po broju osvojenih mandata u lokalnoj skupštini je Socijalistička partija Srbije (SPS) koja ima 15 odbornika i Jedinstvena Srbija (JS) sa sedam odbornika.Cenzus su prešle i Demokratska stranka (DS) koja ima četiri odbornika, Socijaldemokratska partija (SDS) koja ima tri odbornika, kao i izborna lista "Za Naše Vranje - Zelena stranka" koja će imati jednog odbornika u narednom sazivu Skupštine grada Vranja.

Na lokalnim izborima u Vranju cenzus nisu prešli Srpska radikalna stranka (SRS), izborna lista Dveri-DSS-Snaga juga i izborna lista "Građani i građanke Srbije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track