VRANJE: Rado Srbi idu u vojnike
Foto: T.S.

Prijem kandidata za profesionalne ratnike

VRANJE: Rado Srbi idu u vojnike

Srbija -

Radom u 4. brigadi Kopnene vojske zaposleni stiču beneficirani radni staž tri meseca godišnje, zdravstveno osiguranje za sebe i porodicu, kao i mogućnost napredovanja

U kasarni „1.300 kaplara“ u Vranju i bazi „Jug“ u Bujanovcu u ponedeljak je počelo prijavljivanje kandidata iz građanstva za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika u 4. brigadi Kopnene vojske.Opšti uslovi za podnošenje prijave jesu da su kandidati služili vojni rok sa oružjem i da nisu stariji od 30 godina, navode u 4. brigadi Kopnene vojske. Ističu i da će oni koji budu primljeni u vojnu službu obezbediti sebi i svojoj porodici zdravstveno osiguranje, kao i da su napredovanje i usavršavanje sastavni deo profesije.

Za početak testovi fizičke pripremljenosti... Kandidati moraju biti zdravi i u vrhunskoj kondiciji
Za početak testovi fizičke pripremljenosti... Kandidati moraju biti zdravi i u vrhunskoj kondiciji

Fizička sposobnost

- Radom u 4. brigadi Kopnene vojske obezbedićete beneficirani radni staž tri meseca godišnje - navode u komisiji za prijem.Prilikom prijavljivanja potrebno je da kandidati ponesu ličnu kartu i sportsku opremu. Naime, istog dana biće sproveden prvi deo selekcije kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu. Pored opšteg lekarskog pregleda, prema navodima komisije za prijem, biće i proverena fizička sposobnost, ukoliko temperatura bude dozvoljavala.Prilikom popune prijave kandidati će dati i izjavu o dostavljanju potrebnih dokumenata, najkasnije do 15 dana od dana prijavljivanja, to jest do 28. februara 2017.

Tri kruga selekcije- Po završetku pregleda i provere fizičkih sposobnosti kandidati će biti obavešteni o terminu realizacije procene psiholoških kapaciteta u Vojnoj bolnici Niš, što predstavlja drugi deo selekcije. Ukoliko rezultati te procene budu pozitivni, kandidati se upućuju na zdravstveno-medicinsku procenu, takođe u Vojnu bolnicu Niš, kao trećem delu selekcije. Na osnovu dobijenih rezultata, komisija za prijem će formirati rang-listu kandidata, na osnovu koje će s najboljim kandidatima biti zaključen ugovor o radu na šest meseci, počevši od 15. maja 2017 - navode iz komisije za prijem. Troškove putovanja do mesta selekcije za prijem u profesionalnu vojnu službu snose sami kandidati. Veoma je važno da se na prijavu i ostale termine selekcije za prijem kandidati jave pravovremeno.

Rezervni sastavKO NE PROĐE IMA DRUGU ŠANSUOstali kandidati će biti u evidenciji i konkurenciji za izbor za naredni prijem koji odobri Ministarstvo odbrane, o čemu će svaki kandidat biti obavešten pisanim putem na kućnu adresu, saopštila je 4. brigada Kopnene vojske:- Pozivamo vas da stupite u stroj odvažnih i radite u jedinici koja ima veliki ugled u narodu na ovim prostorima. Budite profesionalni vojnici, dostojni svojih predaka i spremni da obezbede sigurnu budućnost narednih generacija. Naša Srbija zaslužuje to.

Tatjana Stamenković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RASTE ODBRAMBENA MOĆ SRBIJE: Evo koje oružje nabavljamo od Rusa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track