Vučević: Da krenemo još brže u razvoj Novog Sada
Foto: Beta

Vučević: Da krenemo još brže u razvoj Novog Sada

Srbija -

BEOGRAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će u narednom mandatu nastaviti rad na komunalnom uređenju grada, na ravnomernom razvoju svih delova Novog Sada, borbi za nova radna mesta, kao i na pojednostavljenju gradske uprave, kako bi ona bila ekonomičnija i efikasnija.

"Lakše je, jer imam četiri godine iskustva iza sebe, video sam i gde je bilo dobro i gde nije... Ubrzali smo neke procese u gradu od 2014. godine i danas smo na pragu jednog novog ciklusa i u stanju smo da ubacimo u brzinu i krenemo još brže napred u razvoj grada", rekao je Vučević za RTS.

Dodaje i da ga raduje činjenica da je u javnom sektoru u Novom Sadu u avgustu 2012. godine bilo 29.000 zaposlenih, a u maju ove godine 23.000 njih.

"To je i dalje mnogo, ali je ipak 6.000 manje nego pre četiri godine", rekao je Vučević.

Upitan o saradnji sa LSV-om, koji je na drugim nivoima vlasti uglavnom opozicija SNS-u, Vučević je istakao da očekuje realizaciju programa i ciljeva koji su dogovoreni sa koalicionim partnerima.

"Nismo se bavili ideologijom, niti visokom politikom, verovatno se oko tih pitanja ne bismo nikad dogovorili, razgoavrali smo o temama koje se tiču lokalne samouprave, Novosađana i tu smo postogli dogovor", rekao je Vučević.

Navodi da je fokusiran na poslove koji su pred njim i dodaje da je izuzetno ponosan i svestan odgovornosti.

"Novi Sad je u istoriji vrlo retko davao nekome priliku da ima dva mandata, počastvovan sam i svestan da to nosi veće breme odgovornosti, ali sam pun energije i volje da radim", dodao je on.

Govoreći o predstojećem Egzitu, Vučević je istakao da je već sad 25 odsto više prodatih karata, te da će sve biti organizovano na najvišem nivou.

"Stotine ljudi će biti uključeno po raznim segmentima, naravno i po pitanju bezbednosti. Sarađujemo i sa policijom i sa ostalim službama bezbednosti i očekujem da sve bude na najvišem nivou. Nadam se da će i novosadska privreda ovo iskoristiti da profitira, a time i država od poreza", zaključio je Vučević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track