ZAJEČARSKE DEMOKRATE: Naprednjaci krivi za cirkus u gradu
Foto: Telegram

Veliki dugovi grada

ZAJEČARSKE DEMOKRATE: Naprednjaci krivi za cirkus u gradu

Srbija -
SNS koju predvodi Stefan Zankov odgovorna je za politički „cirkus“ u našem gradu, cirkus za koji kartu, građani Zaječara jako skupo plaćaju, poručio je na današnjoj press konferenciji Miloš Stojadinović, predsednik gradskog odbora Demokratske stranke

Nismo se oglašavali nakon izbora Stefana Zankova na mesto predsednika Skupštine grada, jer smo očekivali da vidimo neke rezultate, neke promene, međutim naprednjačka farsa se nastavlja. Mesec dana slušamo kuknjavu o velikim dugovima grada, kako je štetu napravila neka bivša vlast… Vlast u Zaječaru je već tri godine ista i nosioci te vlasti su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije.

Promena predsednika Skupštine nije i promena vlasti, to su pre svega isti odbornici, isto Gradsko veće i isti Gradonačelnik. Naprednjacima i socijalistima predlažemo da pročitaju Statut grada koji vode, predsednik Skupštine ne vodi grad i sa tom praksom mora da se stane. Grad Zaječar treba da vodi gradonačelnik, grad Zaječar treba da vodi Gradsko veće i da njihove odluke odobrava Skupština grada. Predsednik Skupštine saziva i vodi sednice, stara se o javnosti u radu i daje predlog za izbor gradonačelnika!

Srpska napredna stranka nas obaveštava da će gradonačelnik, Gradsko veće i odbornička većina braniti interese grada, obezbediti bolje uslove za život a to je ista odbornička većina, isto Gradsko veće i isti gradonačelnik za koje Stefan Zankov kaže da su oštetili grad Zaječar i zbog kojih je kako kaže Stefan Zankov grad Zaječar u dugovima.

Molim Stefana Zankova da se izjasni, kako će isti ljudi koji su nas, po njegovim rečima, do juče pljačkali da nas sada brane.Taj isti Stefan Zankov pominje dug prema Fabrici kablova od 74 miliona dinara, mi ga pitamo, kako je taj dug nastao, da li je to isto Gradsko veće predvođeno Velimirom Ognjenovićem izglasalo naplatu ekološke takse i skoro zatvorilo tu Fabriku kablova i ugrozilo egzistenciju 400 radnika i njihovih porodica.

Demokratska stranka smatra da je odnos Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije prema građanima Zaječara katastrofalan, smanjili su plate i penzije, nijednu investiciju nisu obezbedili u Zaječaru i sa takvom vlašću građanima Zaječara nikada neće biti bolje.

Dva su koraka da se tome stane na put. Prvi korak je da na republičkim izborima izađemo masovno na izbore i kaznimo Srpsku naprednu stranku i premijera Aleksandra Vučića za nebrigu o gradu Zaječaru.

Drugi korak je, da kada dođu lokalni izbori a Stefan Zankov ne sme da ih raspiše jer zna da će biti katastrofalno poražen, tada će građani Zaječara imati mogućnost da izaberu neka mlade, stručne i obrazovane ljude, kojima su važni interesi građana Zaječara a ne punjenje svojih džepova, zaključio je Miloš Stojadinović.

U nastavku konferencije za medije, Davor Janković potpredsednik Gradskog odbora i šef Izborng štaba poručio je da se Demokratska stranka neće baviti otvaranjem nedovršenih tunela i stanica, puštanjem u pogon fabrika koje već godinu dana rade, već da će u direktnom razgovoru sa građanima predstaviti program koji donosi novi „dnevni red“ za Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track