ZAJEDNO SU JAČI: Udruženje Solidarnosti sprečilo plenidbu imovine radnika subotičkog Severa
Foto: Printscreen RTV

Ne daju da mu se oduzme imovina

ZAJEDNO SU JAČI: Udruženje Solidarnosti sprečilo plenidbu imovine radnika subotičkog Severa

Srbija -

SUBOTICA - Članovi Udruženja Solidarnost u Subotici sprečili su prodaju imovine sugrađanina Živka Strajina. On je jedan od 400 radnika subotičkog Severa koji su tražili zaostale zarade, a pošto je spor izgubljen, moraju da plate sudske troškove.

Većina bivših radnika "Severa" nema posao i nema odakle da plati sudske takse koje iznose i do 50.000 dinara po radniku.

"Ne damo da se oduzme imovina Živka Strajina koju je on pošteno zaradio", reči su članova Udruženja "Solidarnost" kojima su sprečili sudskog izvršitelja da proda televizor, aparat za zavarivanje i ostalo pokućstvo.

Živko Strajin objašnjava da posle 32 godine radnog staža, umesto 600.000 dinara koliko mu "Sever" duguje za neisplaćene zarade, on mora da plati oko 60.000 dinara jer je izgubio spor.

"Televizor od 30 godina? Ako im to treba, onda neka ga nose. Oni samo hoće pare, a ja ih nemam. Ne radim, nezaposlen sam, penziju nemam još, oko 30 odsto sam invalid, ne vidim 100 odsto na jedno oko", objašnjava Živko.

Foto: Printscreen RTV
Foto: Printscreen RTV

Sudski izvršitelj danas je odustao od prodaje. Po drugi put, sprečena je prodaja imovine Živka Strajina.

Sudski izvršitelj nije želeo da daje izjave. Napravio je zapisnik da prodaja nije održana, a Strajin nije želeo da ga potpiše.

"Kod onih koji ne mogu da plate, a izvršitelji dolaze kod njih da izvrše prodaju imovine, doći ćemo i nećemo dozvoliti da se to obavi. Zato što, kao Živko Strajin, dve trećine tih ljudi ima između 50 i 60 godina života. Nisu u penziji, nisu pred penzijom, veliki broj je nesposoban, kao i on, da se trajno zaposli, žive tu i tamo, od povremenog posla koji nađu. Nemaju od čega da plate", kaže Vanja Dragojlović, predsednik Udruženja građana "Solidarnost".

U protekle dve godine "Solidarnost" je sprečila prodaju imovine tri bivša radnika "Severa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track