ZBOG PRIKLJUČENJA NA VODOVOD: Odbornik u Gornjem Milanovcu tužio svoju mesnu zajednicu
Foto: Shutter

Polemika ko je kome davao pare na ruke

ZBOG PRIKLJUČENJA NA VODOVOD: Odbornik u Gornjem Milanovcu tužio svoju mesnu zajednicu

Srbija -
GORNJI MILANOVAC - Odbornik u Skupštini opštine u Gornjem Milanovcu Branisav Brković iz Brdjana predao je Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv svoje mesne zajednice zbog sumnje da je bilo neregularnosti prilikom priključivanja na vodovodni sistem.

On je naveo da je pre devet godina 87 meštana Brdjana uplatilo po 1.370 evra za priključak na vodovodni sistem Rzav sa koga se vodom snabdeva Gornji Milanovac, kao i izgradnju razvodne mreže u selu.

Pošto nisu mogli svi da se priključe, zbog konfiguracije terena, i da bi se radovi nastavili, porošle godine je odlučeno da svi treba da uplate još po 160 evra, što su učinila 32 meštana, dok nekoliko preostalih građana tvrdi da je pare dalo "na ruke" članovima mesne zajednice.

"Po mojim saznanjima 55 meštana je dalo pare na ruke članovima mesne zajednice o čemu nema nikakvih dokumenata, a izbor izvodjača za kopanje kanala uradjen je bez tendera", rekao je Brković i dodao da tih para nema ni na žiro računu, a kada se interesovao zašto se tako radi i gde su pare, odgovoreno mu je "Ko si ti da to pitaš" zbog čega traži da to ispitaju nadležni organi.

Predsednik Saveta mesne zajednice u Brdjanima Goran Kićanović je izjavio da je sve rađeno u skladu sa dogovorima i da za svaki dinar postoji dokumentacija i priznance.

On je dodao da je više od 1.000 metara razvodne mreže kopano ručno jer nije moglo mašinski, i da je plaćeno "na ruke" radnicima, a prema odluci Sveta mesne zajednice.

"Za ove radove nema projekat, jer bi njegova izrada koštala dva miliona dinara, a za toliko bi poskupelo dovodjenje vode i odluka je da se radi na ovakav način" rekao je Kićanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track