VOZAČI, OPREZ: Zbog vlažnih kolovoza potreban oprez za volanom
Foto: Kurir

Putevi Srbije

VOZAČI, OPREZ: Zbog vlažnih kolovoza potreban oprez za volanom

Srbija -
BEOGRAD - Zbog kiše koja je do ovog jutra padala, najviše na području Vojvodine, iz Auto Moto Saveza Srbije skreću pažnju vozačima na mokre i klizave kolovoze.

Osetno je pojačan saobraćaj na putevima I i II reda u našoj zemlji, što je karakteristično za vikend, ali i za predstojeći praznik, kaže se u saopštenju AMS S.

Iz JP Puteva Srbije obeveštavaju vozače da će za vreme praznika rad na naplatnim rampama biti pojačan kako bi se obezbedio nesmetan protok vozila. Osim dobre prohodnosti, ovako pogodne vremenske prilike doprinose i čestoj pojavi odrona, zbog čega iz AMS S skreću pažnju vozačima da imaju veći oprez pri prolasku kroz stenske useke i klisure.

Temperature u plusu pogoduju vozačima, ali i putarima koji ovih dana intenzivno rade, tako da treba povećati oprez, smanjiti brzinu i poštovati postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije RS na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja putničkih vozila. Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu. Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji, kaže se u saopštenju JP "Putevi Srbije".

Na putnim pravcima i prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Novog Pazara. Na državnim putevima II prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Novog Pazara, Kruševca, Ivanjice. Na ostalim putnim pravcima III prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Ivanjice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track