ZRENJANINSKA FILHARMONIJA I ORTHODOX CELTS BRILJIRALI NA DANIMA PIVA
Foto: PR

SRBIJA

ZRENJANINSKA FILHARMONIJA I ORTHODOX CELTS BRILJIRALI NA DANIMA PIVA

Srbija -

Treće veče tradicionalne manifestacije Dani piva u Zrenjaninu proteklo je u apsolutnom trijumfu Zrenjaninske filharmonije.

Trg Slobode bio je krcat ljubiteljima klasične i filmske muzike, koji su oduševljeno ispratili sjajan program – pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, smenjivali su se tema iz serije ’’Otpisani’’, ’’Marš Imperije’’ Ratova zvezda, ’’Dancing Queen’’ od Abbe, naslovna tema filma ’’Kum’’ i 12 klasika koje su izveli vrhunski solisti – Ana Aleksić Šarjer, Višnja Radosav, Nenad Čiča, Erne Švan i Marin Bugar.

Sugrađani su frenetičnim aplauzom nagradili i pozvali filharmoniste na bis, te su Trgom Slobode odjeknuli veseli zvuci Ofenbahovog ’’Kankana’’.

Istovremeno, Žitni trg je pulsirao u ritmu irske muzike – Orthodox Celtsi su već prvim taktovima razveselili brojnu publiku, kojoj je frontmen Aca Celtic obećao dobar provod i ’’numere koje vam neće dati da budete mirni’’. Tako je i bilo do kraja bisa – fanovi su plesali i horski pevali ’’Star Of The County Down’’, ’’Far Away’’, ’’The Rocky Road To Dublin’’, ali je najveće ovacije dobila himna svakog festivala piva – ’’Drinking Song’’.

Nakon Celtsa, prisutni su oduševljeno pozdravili Hypnotized, koji je svojim žestokim obradama čuvenih hitova ’’Vranjanka’’, ’’Jesen u mom sokaku’’, ’’Dotak’o sam dno života’’ i ’’Crno vino’’ doveo atmosferu do usijanja.

Večeras se očekuje rekordna poseta na koncertu Zdravka Čolića, koji na Trgu Slobodne nastupa u 22h. Koliko interesovanje vlada za nastup najveće regionalne zvezde, najbolje pokazuje podatak da su gotovo svi smeštajni kapaciteti u gradu popunjeni, a iz svih većih mesta u Vojvodini organizovan vanredni autobuski prevoz za Zrenjanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track