100 SRBA U FORMULI: Vladan Slavković obeležio prvu godišnjicu trkačkog tima!
Foto: Facebook, Mladen Radulović

Pun gas

100 SRBA U FORMULI: Vladan Slavković obeležio prvu godišnjicu trkačkog tima!

Auto -
Naši automobilisti će se već ove godine okušati u jakoj internacionalnoj konkurenciji, i to pod ravnopravnim uslovima s rivalima

Očekujemo da ćemo narednih godina odgajiti potpuno novu generaciju mladih automobilista koji će moći da se postupno i na bezbedan način uključuju u takmičenja, uz odgovarajuću stručnu pomoć i redovan trening na stazi, poručio je automobilski as Vladan Slavković na proslavi prve godišnjice Automobilskog kluba Formula tim!Više od 100 talentovanih i profesionalnih vozača proteklih godinu dana uključilo se u testiranje „formule predator“. Brojni su rešili da se oprobaju u trkama, čime su udareni temelji nove generacije auto-moto sporta u Srbiji. Najbrža rekreacijaNa čelu ovog projekta je Vladan Slavković, predsednik kluba i osvajač prvog pehara za Srbiju na internacionalnim trkama Formule predator.Naš šampion poručuje da je afirmacija vožnje najbržeg jednoseda tek počela.- Naši bolidi Formule predator su se pokazali kao pouzdani i jeftini za održavanje, tako da mogu da se koriste i za rekreativne vožnje, ali i za treninge i takmičenja, bez dodatnih ulaganja. Uz to, imamo na raspolaganju prvu domaću bezbednu trkačku pistu centra Navak - dodao je Slavković. Ove sezone očekuje i dvostruko veći broj polaznika.- Iako najveći broj ljudi dolazi da vozi iz radoznalosti, sa željom da se, bar jednom, nađu za volanom trkačkog bolida, sve je veći broj mladih vozača koji, posle prvog testa, odlučuju da se posvete treningu i takmičenjima - istakao je Slavković.Na stazi Navak ove godine će se treći put zaredom održati i trke internacionalnog prvenstva Formule predator.Sezona internacionalnih trka Formule predator za Evropski kup počinje 26 i 27. marta na novom autodromu u Bukureštu, na našoj stazi Navak voziće se 10. i 11. septembra, dok će na gran pri stazi Grobnik kod Rijeke vozači startovati 24 i 25. septembra.

Formula tim... Vladan Slavković, predsednik kluba, punim gasom promoviše auto-moto sport
Formula tim... Vladan Slavković, predsednik kluba, punim gasom promoviše auto-moto sport

Izjednačena borba- Za ovakav program od šest trka potreban je budžet od samo 10.000 evra i to je najpovoljnija mogućnost za naše automobiliste da se okušaju u jakoj internacionalnoj konkurenciji pod ravnopravnim uslovima. Automobili su potpuno izjednačeni, a pošto imamo mogućnost i da treniramo na Navak stazi, možemo da računamo i na dobar plasman - najavljuje Vladan Slavković.

Tinejdžer na staziNAJMLAĐI SRBIN U BOLIDUMarko Todorović, 16-godišnji karting as, debitovao je na promotivnoj trci Formule predator prošlog septembra na stazi Navak za volanom bolida Formula tim. Ove sezone očekuje se da se oproba i u zvaničnoj, međunarodnoj konkurenciji. Njegov nastup je odličan primer mnogim mladim vozačima da, uz dobar trening i stručan nadzor, bezbedno i uspešno može da se napravi i tako veliki korak u karijeri kao što je prelazak iz kartinga u formulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track