UVEK MOŽE BOLJE: Jenkiji pokazali mišiće
Foto: Ševrolet

PREDSTAVLJAMO Novi paket za „ševrolet kamaro ZL1“

UVEK MOŽE BOLJE: Jenkiji pokazali mišiće

Auto -

Najjači model optimizovan je za jurnjavu po stazi i prolaske kroz krivine

Jedan od sinonima za čuvene američke automobile visokih performansi „muscle cars“ jeste „Ševroletov“ model „kamaro“. Ameri su, međutim, otišli korak dalje i najjaču verziju ZL1 opremili specijalnim paketom opreme 1LE, zahvaljujući kojem ovaj moćni sportista staje rame uz rame s evropskim konkurentima.

foto: Ševrolet

Proizvođač je odlučio da svoj top-model „naoštri“ kako bi pružio optimalne performanse na stazi, prvenstveno u krivinama. Jedna od ključnih dorada odnosi se na oslanjanje, koje je dobilo adaptivne amortizere koji prilagođavaju odstojanje od tla pri određenim brzinama. Nove su i felne, za inč šire i manjeg prečnika od standardne ZL1 verzije, a na koje serijski dolaze vrhunski „Goodyear“ sportski pneumatici „Eagle F1 Supercar 3R“. Tim stručnjaka radio je i na smanjenju težine modela i uspeo je da skine 27 kilograma, između ostalog i tako što su stanjili zadnje vetrobransko staklo. Takođe, paket, za koji treba izdvojiti dodatnih 7.500 dolara, obuhvata i vrlo važnu „šminku“ u vidu novih aerodinamičkih dodataka - spojlera i deflektora, koji omogućavaju brže i stabilnije prolaske kroz krivine.

foto: Ševrolet

Motor je ostao isti, a za promenama očito nije ni bilo potrebe jer je reč o izuzetno snažnom V8 agregatu od 6,2 litara, koji oslobađa čak 650 konjskih snaga i 880 Nm. Pogon je, inače, na zadnjim točkovima, a kupci mogu da biraju između šestobrzinskog manuelca ili automatskog menjača sa deset brzina. Ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (97 km/h) iznosi oko 3,5 sekundi, a maksimalna brzina 321 km/h.

KAMARO ZL1 1LE

- Motor: V8 6,2 l

- Snaga: 650 KS

- Momenat: 880 Nm

- Ubrzanje: 3,5 s

- Maks. brzina: 321 km/h

Kurir / Aleksandar Bečić

Foto: ševrolet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track