HOSTESE SKUPLJAJU VIZITKARTE: Nova muška taktika na Sajmu automobila!
Foto: Stefan Jokić

Prodavci kažu da je prodaja bolja, devojke i dalje blistaju

HOSTESE SKUPLJAJU VIZITKARTE: Nova muška taktika na Sajmu automobila!

Auto -
Biznismeni su usavršili strategiju za muvanje devojaka. Stari recept sada je veoma učestao

Nova ekipa operiše na Sajmu automobila! Reč je o grupi pod kodnim imenom „Javi se“!Ova armija sastavljena je od direktora, menadžera, pravih i kontroverznih biznismena, advokata, funkcionera! Evo o čemu je reč...Hostesa Jelena dnevno sakupi oko 30 vizitkarti.- Uglavnom su u odelima i košuljama. Najčešće pokušaju da uđu u razgovor, pitanja su glupa, ali ima i kreativnih. Kraj je isti kod svih. Vade vizitkartu i uvek izgovore: „Javi se“ - kroz smeh nam priča ova hostesa.

Sjaj... Veliki deo muškaraca uopšte ne gleda automobile
Sjaj... Veliki deo muškaraca uopšte ne gleda automobile

Ista iskustva

Posle razgovora s nekoliko devojaka napravili smo profil prosečnog člana ove ekipe. Prosek godina je između 40 i 50. Garderoba mu vredi oko 500 evra. Tokom jednog obilaska sajamskih hala izgovori više puta „javi se“ nego što je to legendarni Hari Mata Hari otpevao tokom cele svoje karijere, pevajući svoju istoimenu pesmu. Može da bude šarmantan, ali i ne mora. To će otkriti samo hostese koje se jave na dobijen broj telefona.Ima i poziva Marija je već treću godinu zaredom na sajmu. Kaže da je ekipa sve brojnija.- Nekada sam za dan imala do 15 vizitkarti, sada skupim oko 30. Naravno, ne pada mi na pamet da se javim jer imam dečka, pa odmah sve bacim. Ipak, ima i koleginica koje proberu po vizitkartama i umeju da se jave posle sajma nakon što im se nekoliko tipova svidelo - kaže Marija.S druge strane, prodavci navode da je prodaja automobila bolja od očekivane. Ponude za kupce su nikad bolje. Izlazak iz krize može da počne od auto-industrije.

Specijalna ponuda „sedi i vozi“FIJATI ZA DINARE„Fijat Srbija“ je, kao dodatak postojećoj akciji, za Sajam pripremio posebnu komercijalnu ponudu pod nazivom „Sedi i vozi“. Finansijski paket omogućava da postanete vlasnik modela „panda“, „punto“, „500L“, kao i novog „fijat tipa“ bez učešća i bez valutnog rizika. Nominalna kamatna stopa je 5,90 odsto godišnje s maksimalnim periodom otplate do 84 meseca. Za kredite do 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti nije potrebno obezbediti zalogu ni kasko osiguranje.Na konkretnom primeru, za kredit bez učešća s rokom otplate do 84 meseca, mesečna rata za model „punto“ (1,2 benzin, 69 KS racionale) bila bi 16.316 dinara, za model „panda“ (1,2 benzin 69 KS racionale) rata je 14.501 dinar, i za model „500L“ 1,4 benzin 18.131 dinar.

Nova „astra“ za 13.592 evra OPELI BEZ KAMATE„Opel“ je spremio mnogobrojna iznenađenja i pogodnosti. „Opel finansiranje“ je posebna ponuda za kupovinu novih vozila uz nula odsto kamate za kredit u iznosu do 10.000 evra i rokom otplate do 36 meseci.Potpuno komforno, bez odlaska u banku, novi model može biti vaš već u salonu „Opelovih“ dilera.Do 7.000 evra kredita nudi se za modele „adam glem“ i „adam slem“, novu „korsu“, „merivu“ i „astru“, a do 10.000 evra za modele „moka“, „insignija“ i „zafira turer“. Najveća zvezda, nova „astra“, dobitnica najprestižnijih priznanja, na Sajmu se nudi u opremi „selekšen“ (1,4, 100 KS) za 13.592 evra s bogatom opremom. Na popustu su takođe svi modeli.

Beskamatni kreditiPEŽOI UZ MALE RATEKompanija „Euroimpeks“, zastupnik „Pežoa“, ponudila je model 208 uz finansiranje putem lizinga, uz ratu od 112 evra mesečno, na period otplate od šest godina i učešće 30 odsto. Cena tog modela je 9.990 evra. Atraktivni krosover „pežo 2008“ (cena 13.990 evra) takođe može da se nabavi putem lizinga uz ratu od 157 evra mesečno na 72 meseca i uz 30 odsto učešća. Modeli 308 i 308W mogu da se nabave i pomoću beskamatnog kredita do 10.000 evra na period od 36 meseci.

Nikad jeftinije GOLF ZA 13.990 EVRANajpopularniji model „golf“ biće prikazan u dve verzije - s poznatim agregatima TSI i TDI. Za model 1,2 TSI, uz trendlajn paket, obezbeđena je specijalna cenu u iznosu od 14.990 evra, odnosno 13.990 evra uz „Porše mobiliti finansiranje“. Za model „golf 1,6 TDI“ sa istim paketom opreme specijalna sajamska cena iznosiće 16.990 evra (15.990 uz „Porše mobiliti“). „Pasat 2,0 TDI“ s opremom „komfortlajn“ košta 26.490 evra, a čak 1.500 evra je jeftiniji uz kupovinu preko „Porše mobilitija“.

Odličan paketAUDI U ODLIČNOM PAKETU„Audi“ će se i ove godine predstaviti u punom sjaju. Model „A3 sportbek“ će iznenaditi cenom, koja je za ovaj sajam spuštena na neverovatnih 17.999 evra. Model A6 konačno dolazi s kombinacijom iz snova za srpskog kupca. Motor 2,0 TDI sa 190 KS uparen je sa S-tronik menjačem i „kvatro“ pogonom, a nudi se uz uštedu od čak 12.600 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track