NAPRAVITE OVU ALFU: Zasad samo prototip!
Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo ikstrim koncept

NAPRAVITE OVU ALFU: Zasad samo prototip!

Auto -
Ekstremno Jasna je pretenzija dizajnera da svoj model predstavi kao unikatni sportski produkt još od modela SZ iz 1989. ili modela „8C kompeticione“

„Alfa romeo“ ne mora da brine za svoju budućnost pored toliko fanova širom sveta. Od nekih može dosta i da nauči, a jedan od njih je zaljubljenik u slavnu italijansku marku koji se potpisuje sa „LP dizajn“.Pomoću Fotošopa ovaj alfista kreirao je svoju viziju modela „hardkor“, koji je nazvao „ikstrim koncept“ (extreme concept), i to s jasnom pretenzijom da ga predstavi kao najekskluzivniji sportski produkt ovog proizvođača još od modela SZ iz 1989. ili modela „8C kompeticione“ (2007-2009).Moćni sportista podseća na jedan od najprestižnijih automobila današnjice, „Ferari FF“, ali se od njega distancira dizajnerskim elementima koji karakterišu postojeće modele „Alfa romea“. Zamišljen je kao GT vrhunskih performansi u stilizovanoj karavan verziji (shooting brake) ss troja vrata, a pokreće ga trolitarski V6 benzinac sa dvostrukim turbopunjačem, koji oslobađa 510 „konja“.

Troja vrata... Stilizovana karavan verzija
Troja vrata... Stilizovana karavan verzija

Autor je predvideo da novitet ima i pogon na svim točkovima, zahvaljujući kojem bi ponašanje na putu bilo još ubedljivije. Karoserija obiluje otvorima za „hranjenje“ vazduhom i drugim sportskim elementima, a izdvajamo zadnji deo, koji je posebno upečatljiv zahvaljujući masivnom difuzoru, ukrašenom izduvima.Ostaje da se vidi da li će ovaj fantastični rad privući pažnju ljudi iz „Alfa romea“ i ući u proizvodnju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track