OBRAČUN SRPSKIH DRIFTERA U ČAČKU: Urlanje gume i beli dim na finalu srpskog šampionata!
Foto: Promo

Sjajna manifestacija

OBRAČUN SRPSKIH DRIFTERA U ČAČKU: Urlanje gume i beli dim na finalu srpskog šampionata!

Auto -
Drift trke su poslednjih par godina sve popularnije u Srbiji zato što u njima vozači stazu prelaze na atraktivan način, bočnim kretanjem automobila uz veliku količinu dima i škripu pneumatika
1 / 35 Foto: Promo

Četvrta finalna trka srpskog šampionata u driftu održana je za vikend na stazi Autoprevoza u Čačku! Drift trke su poslednjih par godina sve popularnije u Srbiji zato što u njima vozači stazu prelaze na atraktivan način, bočnim kretanjem automobila uz veliku količinu dima i škripu pneumatika.

Kiša koja je padala nekoliko sati pre početka trke nije omela posetioce da u velikom broju dođu i podrže najbolje srpske vozače a bilo je po našoj proceni više od hiljadu zaljubljenika u ovaj sport. Sudije su stazu Autoprevoza Čačak ovog puta drugačije konfigurisale – suzili su je, kako bi jedan deo novih vozača sa slabijim automobilima mogao da je pređe u driftu- bočnim proklizavanjem.

Na samom početku treninga došlo je do manjeg incidenta na stazi, kada je Igor Stevanović ispao iz drifta a na njegov auto je naleteo Aleksandar Bajić a zatim je oba automobila sustigao Zoran Savić svojim Nisanom. Redari su u vrlo kratkom roku sredili stazu i trke su zatim ponovo nastavljene. Od tri havarisana automobila dva su vraćena u trku a jedino je BMV Igora Stevanovića imao velika oštećenja i on je morao da se snađe za drugi automobil koji je i pozajmio od Gorana Simića.

Na trci je učesvovalo ukupno petnaest vozača iz Srbije. Nakon kvalifikacija najbolji je bio Goran Simić i on sa direktno plasirao u četvrt finale. Iz duela Petošević (Novi Sad) protiv Čačanina Božovića dalje je prošao Bebe Petošević. U drugom paru snage su odmerili Marko Matić iz Kragujevca i ikusniji Grujović iz Beograda. U ovom duelu pobedu je odneo mladi Matić na veliko iznenađenje brojnih kragujevčana u drift boksu.

U duelu Vidakovića I Dimovskog ubedljiviji je bio Sava Vidaković sa nisanom S-14. U četvrtoj borbi Stevanović iz Leskovca u pozajmljenom BMW-u dobio je Radulovića iz Kragujevca. Peti par odvozili su Ljubić –Burmudžija a ubedljiviji je bio Burumdžija.

U šestom tvin driftu Bajić je pobedio Sinišu Baračanina a u poslednjem paru odvozili su Savić i Ilić, a Savić je sa svojim Nisanom jednostavno bio superiorniji. U top četri ušli su Simić,Vidaković,Stevanović i Bajić.. Jedna od najinteresantnijih borbi vođena je između Zorana Savića i Ace Bajića u kojoj je bilo vrlo neizvesno ali je zbog tehničkih problema Savić morao da odustane. Finalna trka nije ni vožena iz razloga što se samo jednom može pozajmiti auto, a to je Igor Stevanović već jednom uradio.

Konačni poredak na finalnoj 4. trci je:1. Goran Simić Supica2. Igor Stevanović Kik3. Sava Vidaković

Najbolji momenat na trci ja ostvario mladi Radulović iz Kragujevca koji je uspeo da svojim automobilom (koji je slabiji od konkurentskih) da pod velikim uglom dodirne kliping point. Poredak u konačnom plasmanu za 2015 godine je:1. Goran Simić 2. Zoran Savić 3. Igor Stevanović.

Propratni program činili su stajling izložba, stunt show poznatog kaskadera Radoslava Mihajlova, drift taxi i trke malih RC automobila.

Da napomenemo da je ova trka imala i humanitarni karakter.Cilj ove humanitarne akcije bio je da se drift takmičenju prikupe slatkiši i upakovana hrana za korisnike Ustanove za dnevni boravak dece, omladine i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“ u Čačku.Na promo štandu humanitarne organizacije “ Srpska solidarnost hranom“ prikupljali su se slatkiši i hrana od takmičarskih ekipa, učesnika, sponzora, zvaničnih lica i gledalaca. Posetioci su donirali slatkiše na njihovom štandu i sve što je prikupljeno uručeno je predstavnicima ustanove „Zračak“.

Takođe, gosti na trkama bila su i deca sa ošterćenjem sluha i problemom sa govorom iz Osnovne škole RADIVOJ POPOVIĆ u Zemuna. Drifteri su se kao i uvek priključili a pozivamo i Vas de se priključite humanitarnoj akciji za kupovinu opreme za školu slanjem SMS poruke na broj 5281. Cena poruke je 100 dinara. To je bilo sve za 2015 godinu a naredni susret zakazan je za 21. i 22.maj 2016.godine na istom mestu u Čačku - na prve dve trke otvorenog šampionata Srbije u driftu u kome će i strani vozači moći da učestvuju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track