Prikaži najnovije vesti
auto, Audi, Foto Audi
ELEKTRIFIKACIJA

PRSTENOVI POD NAPONOM: Audi najavljuje Q6, prvi SUV na struju!

Auto 10

NA BATERIJE: Model će biti urađen na bazi prototipa na struju, koji je prikazan na auto-salonu u Frankfurtu

Nemački automobilski gigant „Audi“ nastavlja s velikim planovima do 2020. godine, pa već za 2018. najavljuje početak proizvodnje svog prvog luksuznog terenca koji će imati električni pogon i najverovatnije poneti oznaku Q6.

Kako je saopšteno, novi model proizvodiće se u Briselu, u Belgiji, što su ranije tokom 2015. najavljivali i pojedini belgijski mediji. Osim potpuno električnog SUV, koji će se u gami naći između već postojećih modela Q5 i Q7, „Audi“ će u istom pogonu proizvoditi i setove baterija koje će „hraniti“ pogon novog terenca.


Brisel je spreman

Koliko je ovaj projekat važan za „Audi“, govori i činjenica da će u fabrici u Briselu biti obezbeđeni dodatni kapaciteti, pa će proizvodna linija supermini-modela A1 biti izmeštena u Martorel u Španiji.

Inače, iz „Audija“ su najavili da će novi model biti urađen na bazi koncepta „e-tron kvatro“, koji je prikazan na frankfurtskom auto-salonu prošle godine, sa oko 500 konjskih snaga i 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Pokretaće ga tri električna motora, a zahvaljujući baterijama velikog kapaciteta, autonomija vožnje iznosiće više od 500 km.

Brzo punjenje

Biće dostupna i funkcija brzog punjenja baterija, koja je kod koncepta iznosila svega 50 minuta, ali ostaje da se vidi da li će takav rezultat biti postignut i kod serijskog modela. Očekuju se elegantne linije s dinamičnim dizajnom, kao i atraktivna padajuća linija krova, a proizvođač obećava maksimum kad je u pitanju sportski osećaj u vožnji.

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir