Rame uz rame sa Formulom 1: Ovo je novi najbrži automobil na svetu (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Vežite se, polećemo

Rame uz rame sa Formulom 1: Ovo je novi najbrži automobil na svetu (FOTO, VIDEO)

Auto -

Iako nema baš "zarazno" ime, ovaj revolucionarni automobil garantuje ekstreman stil i još ekstremnije brzine

Šta se dobije kada se spoje Aston Martin i Red Bul Formula 1 tim? Odgovor - neverovatni AM-RB 001 hiper-auto, piše Newsweek.rs.Iako nema baš "zarazno" ime, ovaj revolucionarni automobil garantuje ekstreman stil i još ekstremnije brzine. U prodaji će se naći do 2018. godine, a što se tiče cene, dovoljno je navesti saopštenje Aston Martina: "Ako pitate koliko košta, verovatno ne možete da ga priuštite".

Aston Martin foto Profimedia
Aston Martin foto Profimedia

AM-RB 001 opremljen je mamutskim V12 motorom od 900 konjskih snaga."Biće to ne samo najluksuzniji auto svoje klase, već i najbrži i najstartniji", rekao je šef kompanije Endi Palmer.

Aston Martin foto Profimedia
Aston Martin foto Profimedia

U prodaji će se naći dva modela AM-RB 001 - jedan namenjen za trke, koji će moći da razvije brzinu formule F1; i drugi, malo slabiji, prilagođen za uslove javnog saobraćaja.

Newsweek.rs Kriza u Saudijskoj Arabiji: Potrošen najveći izvor vode na svetu, slede velike nestašice Dokumenti CIA otkrivaju: SAD podržavale Irak u upotrebi hemijskog oružja protiv Irana (FOTO) Naučnici konačno otkrili: Evo zašto je evolucija danas sporija nego u prošlosti U središtu "Svete zemlje": 3D rekonstrukcija Solomonovog hrama kakav je opisan u Bibliji (VIDEO) Potrošili 1.500 litara boje: Moskva dobila najveće grafite na svetu (FOTO, VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track