STIŽE LAFERARI KABRIO: Igre bez granica!
Foto: Ferari

NOVITET

STIŽE LAFERARI KABRIO: Igre bez granica!

Auto -

Model sa otvorenim krovom zadržava hibridni pogon od 963 KS i 900 Nm, a ubrzanje od 0 do 100 km/h biće svega 2,9 sekundi, zahvaljujući dobroj aerodinamici

Uživanje u „urlanju“ auspuha uz spušten krov i pritisnutu pedalu gasa sada dobija sasvim novu dimenziju. Samo mali broj onih koji budu mogli da izdvoje vrtoglavu sumu novca moći će to da doživi u novoj izvedbi modela „laferari“.Kabriolet verzija italijanskog „hiperautomobila“ nazvana „aperta“ biće premijerno predstavljena u oktobru na Salonu automobila u Parizu i proizvešće se u ograničenom broju primeraka. Nedavno su objavljene prve zvanične fotografije nove „zveri“ i zasad nije otkriveno previše detalja.Kako je saopšteno, moćni sportista je znatno dorađen kako bi verzija sa otvorenim krovom zadržala maksimalnu moguću čvrstinu karoserije. Takođe, inženjeri su imali zadatak da automobil dorade i na polju aerodinamike kako bi, kada je krov spušten, koeficijent otpora vazduha pri kretanju bio približno isti kao na regularnom kupe modelu. Sve to je uzrokovalo i određene dizajnerske izmene, koje nimalo nisu narušile više nego moćan izgled ovog „ferarija“.

Dva srećnika... U ljubavi sa „apertom“ za trećeg nema mesta
Dva srećnika... U ljubavi sa „apertom“ za trećeg nema mesta

Novitet će pokretati dobro poznati hibridni duo, V12 atmosferac od 6,3 litra radne zapremine i elektromotor sa KERS sistemom, koji zajedno oslobađaju 963 konjske snage i 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Proizvođač tvrdi da će performanse kabriolet verzije biti iste kao kod kupe modela, što znači da će od 0 do 100 km/h ubrzavati za 2,9 sekunde, dok će maksimalna brzina biti 350 km/h.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track