ZELENA ZVER: Mercedes predstavio supersportski AMG GT R
Foto: Mercedes

Moćno

ZELENA ZVER: Mercedes predstavio supersportski AMG GT R

Auto -

Ulični trkač Dvosed oduzima dah izgledom, dok ispod dugačke haube kuca sportsko srce od 577 konja

Spektakularnim performansom na Gudvud festivalu brzine u Engleskoj, u prisustvu šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona, „Mercedes“ je premijerno prikazao novi sportski model AMG GT R.Ofarban u specijalnu zelenu boju „AMG green hell magno“ i naoružan sa 577 „konja“ i 700 Nm, ovaj hardkor sportista spreman je da privuče zaljubljenike u ekskluzivne četvorotočkaše koji vole vrhunske performanse i brzinu.

Izmene podređene brzini

Moćni AMG GT R olakšan je za 90 kilograma u odnosu na model AMG GT S, pa težina iznosi 1.554 kg. Osim toga, znatno je dorađen V8 biturbo motor od četiri litra, koji ima 74 konjske snage više od S verzije.Modifikovani su i ogibljenje, ESP i kontrola trakcije, stavljene su snažnije kočnice i povećan trag točkova, napred za 46 milimetara, a nazad za 57 mm. Usavršen je i sedmostepeni sportski menjač s dvostrukim kvačilom, dok je potpuno nov izduvni sistem, koji ima 5,9 kg manje nego onaj u AMG GT S. Važna novost je i sistem zakretanja zadnjih točkova s dvostrukim režimom rada (u zavisnosti od toga kojom se brzinom kreće automobil), koji omogućava superiornu agilnost u krivinama.

Maska kao u 300 SL

Vizuelno, AMG GT R postao je agresivniji od bratskih modela. Dobio je značajne aerodinamičke dodatke od ugljeničnih vlakana, od kojih su neki pokretni, prednji deo je kompletno izmenjen i ima znatno veće usisnike za vazduh, dok zadnjim delom dominiraju masivni trkački difuzor i novi spojler. Ipak, najznačajniji dizajnerski pečat je prednja maska, koja je urađena u retro stilu, kao u legendarnom modelu „300 SL panamerikana“. Novina u unutrašnjosti su AMG sportska sedišta obložena vrhunskom napa kožom i „dinamika“ mikrofiberom, kao i točkić na centralnoj konzoli ispod ventilacionih otvora, prenet iz motorsporta, koji služi za podešavanje kontrole trakcije u devet različitih modova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track