LICE JOJ JE IZGORELO, ZVALI SU JE NAKAZA: Vrištala je kad god bi se videla u ogledalu, a posle 100 operacija desila se njena transformacija
Profimedia, Foto: Profimedia

HTELA I DA SE UBIJE

LICE JOJ JE IZGORELO, ZVALI SU JE NAKAZA: Vrištala je kad god bi se videla u ogledalu, a posle 100 operacija desila se njena transformacija

Život -

Tereza Vandermer-Diel (46) iz Ešvila u Severnoj Karolini sa četiri godine preživela je požar koji je zadesio njihovu porodičnu kuću.

Više od 65 odsto njenog tela je izgorelo, dok je njen ujak stradao. Požar je bio podmetnut, ali se nikada nije saznalo ko je krivac.Tereza je bila zarobljena, njen ujak je uleteo u buktinju, spasao je, ali je na kraju konstrukcija krova popustila, srušila se na njega i on je preminuo.

foto: Profimedia

Pored sve muke koja ju je zadesila, bila je tu i njena majka koja je bila alkoholičar. Socijalna služba ju je uzela i živela je po bolnicama, kada ju je sa 13 godina godina usvojila porodica Vandermer

Kada je prvi put sebe videla u ogledalu prestravila se i mislila je da je čudovište, a svi su je zadirkivali i zvali je nakaza.

Imala je više od 100 operacija kako bi strašne ožiljke učinila manje vidljivim. Skrivala se od sveta 40 godina, bil aje u depresiji , čak pomišljala da se i ubije, ali je naposletku skupila hrabrost, prihvatila svoj izgled i napisala knjigu o svom stradanju.

foto: Profimedia

"Kad god bih se pogledala u ogledalo, vrištala sam. Lice mi je imalo opekotine trećeg stepena i umesto očiju imala sam samo male rupice. Gde god bih se pojavila, svi su me gledali, deca su me zapitkivala šta sam ja i zašto izgledam kao vanzemaljac", ispričala je.

Išla sam od jednog doktora do drugog, imala mnogo operacija.

"Sada me moji ožiljci svakoga dana podsećaju da sam živa, da treba da budem živa i da sam bukvalno prošla kroz vatru i preživela, sa razlogom", zaključila je Tereza.

foto: Profimedia

Njena stravična priča ima srećan kraj. Udala se ima muža koji joj svakog dana kaže da je prelepa.

" Pored mog Larija sam naučila da prepoznam koliko sam lepa iznutra a to se onda prenosilo i na spoljašnjost. Moji ožiljci su blagoslov za mene jer me svaki dan podsećaju da treba da volim sebe i gajim tu ljubav", rekla je Tereza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track