NE IGNORIŠITE SKRIVENE ZNAKE: Oni pokazuju na vašem licu da nešto nije u redu sa vašim organizmom
Foto: Printscreen YT

OBRATITE PAŽNJU!

NE IGNORIŠITE SKRIVENE ZNAKE: Oni pokazuju na vašem licu da nešto nije u redu sa vašim organizmom

Život -

Zdrava ishrana i vežbanje su najvažniji za vašu kožu. Povrće i unos zdravih sastojaka čini vašu kožu elastičnom, a ako imate problem, pogledajte mapiranje lica. Mapiranje lica je zasnovano na drevnoj Ajurveda medicini, koristeći kožu kako bi se dijagnostikovao problem sa telom.

Jezik

Vaš jezik i boja mogu vam reći o štetnim materijama u telu. Ako je vaš jezik malo grublji, može ukazati na suviše slabu funkciju pluća. Beli krugovi na zadnjem delu jezika ili sredini ukazuju na štetne materije u vašim crevima i krvotoku. Jedite i pijte sirovo povrće, izbacite šećer iz ishrane, kao i kofein i alkohol. Preporučuje se joga ili meditacija.

Ispod očiju

Ako vam bubrezi ne rade dobro, mogu vam se pojaviti podočnjaci ili otok. Pijte više vode, ne dozvolite sebi da dehidrirate, jer vaši bubrezi ne mogu raditi bez dovoljno količine vode. Izbegavajte alkohol, čaj i kafu, više spavajte i vežbajte i izbegavajte stres.

Čelo

Vaš čelo je povezano sa nervnim sistemom i varenjem i bilo koji problem na čelu može ukazati na problem sporog digestivnog trakta i stresa. Takođe, može da znači da imate problem sa jetrom ili žučnom kesom. Izbegavajte prerađenu, masnu hranu i šećer. Jedite voće i povrće, hranu bogatu vlaknima kako biste stimulisali varenje. Uklonite stres pomoću meditacije ili joge. Očistite jetru sa čajem od maslačka ili toplom vodom sa sokom od limuna.

foto: Printscreen YT

Nos

Nos je povezan sa kardiovaskularnim sistemom i ukazuje na zdravo srce i pluća. Začepljen nos može ukazivati na razne probleme. Jedite namirnice koje će očistiti vaš sistem i poboljšati zdravlje i cirkulaciju. Posebno su dobri hladno ceđeno maslinovo ulje, masna riba, orasi, badem, avokado, seme lana i bundeve, puno voća i povrća. Izbegavajte mlečne proizvode, kao i kafu i alkohol.

Krajevi linija obrva

Linije na licu mogu se povezati sa uzrastom i svakodnevnim načinom života i linije na krajevima obrva ukazuju na to da su emocije prešle i na jetru. Koristite tehnike relaksacije kako biste se oslobodili svojih emocija. Takođe je bitno da razgovarate sa svojim prijateljima ili terapeutom. Pokušajte da radite nešto kreativno ili da pišete. Izbegavajte masnu hranu i nemojte da pijete alkohol.

Početak linija obrva

Linije u ovoj oblasti ukazuju na to da ste “flaširali” svoje emocije i da se zadržavaju u slezini. Kako biste se oslobodili ovoga potrebno je da se bavite jogom, meditacijom, pokušajte da se bavite slikanjem ili keramikom. Izbegavajte masnu hranu, alkohol, unosite dosta vitamina i minerala.

foto: Printscreen YT

Obrazi

Ako su vaši obrazi čudne boje, mogu značiti da vaš metabolizam slabo radi i da ne apsorbuje dovoljno hranljivih materija. Takođe, ukazuje na stanje pluća. Pokušajte dobro da sažvaćete hranu, jedite namirnice bogate antioksidantima i radite vežbe kako biste povećali kapacitet pluća. Zeleni čaj je veoma dobar za osetljivu kožu, izbacite iz ishrane masnu, prerađenu i slatku hranu.

Brada

Brada je pokazatelj hormonske neravnoteže i često se može primetiti tokom menstruacije. Ako se javlja i van tog perioda, onda ukazuje na problem. Smanjite stres jogom ili meditacijom. Izbacite iz ishrane šećer i prerađenu hranu. Proverite da li meso koje jedete nije puno hormona i jedite više organsku hranu.

Usne

Usne su vezane za probavni sistem i svetle usne ukazuju na anemiju. Mrlje na usnama mogu da pokažu da vaš probavni sistem ne radi dobro i da imate dovoljno digestivne enzime, a obojene mrlje ukazuju na parazite. Jedite hranu bogatu gvožđem kao što je spanać, lisnato zeleno povrće, crveno meso i unosite dovoljno vitamina i minerala. Posavetujte se sa doktorom ako sumnjate na parazite.

Pogledajte i video:

(Kurir.rs/Tvojezdravlje.com, Foto: Printscreen/YT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track