MESEC BORBE PROTIV HEPATITISA: Besplatan pregled jetre i testiranje na Hepatitis C
Foto: Profimedia

AKCIJA TOKOM JULA

MESEC BORBE PROTIV HEPATITISA: Besplatan pregled jetre i testiranje na Hepatitis C

Život -

Besplatni pregledi jetre i testiranje na Hepatitis C Udruženje "HRONOS" nastavlja obeležavanje Svetskog dana hepatitisa, brojnim akcijama tokom celog meseca jula. S tim u vezi, pozivamo sve zainteresovane sugrađane da u utorak, 11. jula od 9:00-17:00 časova na Infektivnoj klinici u Novom Sadu, i sredu, 12. jula od 9:00- 14:00 časova na Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, besplatno urade pregled jetre, najsavremenijim Fibroscan aparatom.

Takođe, svi zainteresovani će 12. jula na Infektivnoj klinici u Beogradu, moći da podignu vaučer za besplatno tetiranje na Hepatitis C virus. Takođe, 13. jula, od 14 -17 časova na Medicinskom fakultetu u Beogradu, Udruženje "HRONOS" organizuje tribinu "Virusni hepatitisi u Srbiji", na kojoj će govoriti naši najeminentniji stručnjaci.

foto: Profimedia

Prema proceni Svetske zdravstvene organizacije 70% obolelih ne zna svoju dijagnozu.

"Većina ne zna da su nosioci virusa zbog blagih i nespecifičnih simptoma pa se zbog toga ova bolest naziva "tihim ubicom", koja, ukoliko se ne otkrije i ne leči na vreme, može dovesti do ciroze i karcinoma jetre. Pravo svakog pacijenta je da zna svoj zdravstveni status, zato pozivam sve zainteresovane da se se pregledaju i testiraju", objašnjava Ivana Dragojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track