SVE ZA LEPOTU: Žene u ovih 5 zemalja su opsednute plastičnim operacijama!
Foto: Profimedia

IMAJU I I SVOJE OMILJENE

SVE ZA LEPOTU: Žene u ovih 5 zemalja su opsednute plastičnim operacijama!

Život -

Međunarodno društvo estetskih plastičnih kirurga (ISAPS) nedavno je objavilo službeni izveštaj za 2016. godinu na temu estetskih i kozmetičkih zahvata, a kom je bio cilj dati odgovore na pitanja koje su zemlje najsklonije estetskim zahvatima i koji su im omiljeni.

Službeno izveštavanje temelji se na brojnim parametrima, a između ostalog i na broju obavljenih zahvata i postotak određene vrste estetskih zahvata.

foto: Profimedia

Prema izveštaju, sledećih 5 zemalja najviše je opsednuto estetskim zahvatima: 1. Sjedinjene Američke Države (17.9 posto)

2. Brazil (10.7 posto)

3. Japan (4.8 posto)

4. Italija (4.1 posto)

5. Meksiko (3.9 posto)

Navedeni postoci odnose se na žitelje navedenih zemalja u celom svetu, pa je tako najviše zahvata obavljeno na američkim državljanima, na tačnije njih 4 miliona, dok se na estetske zahvate odlučilo 2.5 miliona Brazilaca. Iako određene zemlje prednjače po broju estetskih zahvata, oni su sa svakom godinom sve popularniji širom sveta. I nisu popularni samo zahvati povećanja grudi, korekcija nosa ili liposukcije, sve su popularniji i svi ostali.

foto: Profimedia

U Japanu su tako popularne operacije kapaka kako bi izgledali što sličnije zapadnjacima. Zahvatima je posebno porasla popularnost, pa su tako prva tri mesta zauzela lifting gornjeg dela tela, lifting donjeg dela tela i labioplastika. S druge strane, sve više opada popularnost povećanju penisa, a s obzirom na to da je ovaj zahvat doživeo pad od 28 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Žene stare onako kakve su iznutra: Ovih 5 dama rekle su ne estetskoj hirurgiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track