NAVIKLI STE DA PIJETE KAFU ČIM OTVORITE OČI: Umesto toga razbudite se pomoću ovih 8 stvari!
Foto: Profimedia

NALET ENERGIJE

NAVIKLI STE DA PIJETE KAFU ČIM OTVORITE OČI: Umesto toga razbudite se pomoću ovih 8 stvari!

Život -

Navikli ste da popijete kafu čim otvorite oči i nije vam jasno šta vas drugo može tako dobro razbuditi?

Evo liste zdravijih navika koje će vas napuniti energijom za ceo dan:

LIMUN

Dobar je kao izvor vitamina C, kalcijuma, magnezijuma i kalijuma.Iscedite pola limuna u jednu času vode i popijte - videćete kako odlično razbuđuje i osvežava za novi dan.

foto: Profimedia

VODA

Između ostalog, voda je dobra i za bolje varenje, apsorpciju, cirkulaciju, prenos hranljivih materija i regulaciju telesne temperature. Ujutru, pre jela ili kafe/čaja, popijte jednu ili dve velike čaše vode, u malim gutljajima.

BOROVNICA

One su bogate vlaknima, antioksidantima i fito-materijama. Sadrže puno vitamina C, sprečavaju nastajanje tumora, ojačavaju srce, poboljšavaju funkcionisanje mozga. Grickajte ih dok se spremate za posao i razbudite se vitaminima!

SEME ŽALFIJE

Asteci i Maje su koristili ova semena vekovima. Ona sadrže visok nivo omega-3 masnih kiselina i rastvorljivih vlakana. Pored toga, ova vlakna čuvaju nivo šećera u krvi, sadrže kalcijum, magnezijum i cink.

JAJA

Ukoliko volite da jedete sveža, domaća jaja, onda nema ništa bolje za doručak. Ona su sjajan izvor proteina, vitamina B2, vitamina B12, vitamina A, D i E, kalcijuma i gvožđa. Poslednja istraživanja pokazuju da jaja nisu toliko rizična za osobe koje boluju od holesterola, tako da i one mogu da ih konzumiraju.

BANANA

Klasična hrana koja se preporučuje za doručak. Bogata antioksidantima, pomaže da se količina hrane ne vraća u jednjak, bogata kalijumom, snižava krvni pritisak.

BADEMI

Prepuni su proteina, vlakana, vitamina E, gvožđa, magnezijuma. Pomažu u smanjenju holesterola, rizika od karcinoma i bolesti srca. Možete da stavite jednu šaku badema u vodu i da ostavite da stoji preko noći, zatim popijte vodu ujutro i pojedite bademe, ovo će vam takođe poboljšati sistem za varenje.

foto: Profimedia

ĐUMBIR

Pored toga što smanjuje mučninu, pomaže u ublažavanju bolova u mišićima, poboljšava cirkulaciju, smanjuje inflamaciju, ublažava migrene, deluje kao antihistaminik i oslobađa disajne puteve, ojačava imuni sistem itd. Iseckajte na sitne komade u čašu vode, iscedite malo limuna i popijte pre jela.

Kurir.rs/Red info portal, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track