Rešite se čukleva zauvek
Foto: Promo

Šta zaista može da reši problem

Rešite se čukleva zauvek

Život -

Uspešno !

Danas 30 odsto ljudi pati od čukljeva i čitavog niza problema koje oni izazivaju. Čukalj ume da naraste toliko da čovek ne može ništa da obuje. Palac se krivi i gura druge prste, pa oni stoje jedan preko drugog. Stopala bole i ne izgledaju lepo

Dr Ivica Medenica, ortoped, usavršio je specijalnu vrstu operacije SCARF, kojom se u jednom aktu rešavaju svi problemi s čukljevima, i to sa uspehom većim od 90 odsto

Bol se polako širi i na potkolenicu. Zatim dolazi do spuštanja stopala, čukalj postaje još izraženiji i bolniji, a ravna stopala dovode do deformiteta kičme. Zbog toga počinju da bole i kolena i kukovi.

Lekovi protiv bolova, steznici i separatori ne mogu da izleče čukljeve - mogu samo da dovedu do zapuštanja bolesti.

Jedini pravi lek je operacija.

A onda odete na neki forum i pročitate kako je jedna žena ležala sedam nedelja posle operacije, a operacija nije uspela i čukljevi su se vratili. Druga je nosila gips mesec dana, a onda ju je mnogo bolelo vađenje nekakvog velikog eksera i tako dalje...

Svi pamtimo 19-godišnju Jelicu Radović, koja je umrla od sepse posle operacije čukljeva.

Mora li operacija čukljeva da bude tako teška i rizična, pitali smo dr sc. med. Ivicu Medenicu, ortopeda sa velikim iskustvom koji radi u "Bel Medicu":

- Ne operišu se svi čukljevi na isti način. Postoji preko 50 vrsta operacija i glavni faktor uspeha operacije je dobar ortoped, koji treba da ume da proceni šta treba da se radi - kaže dr Medenica.

Da bi se rizik od lekarske greške smanjio na minimum, a operacija bila potpuno bezbedna za pacijenta - dr Ivica Medenica je unapredio i usavršio specijalnu vrstu operacije SCARF, kojom se u jednom aktu rešavaju svi problemi s čukljevima, i to sa uspehom većim od 90 odsto. Zahvaljujući njegovom inovativnom pristupu, operacija se primenjuje na skoro sve tipove čukljeva i radi se samo u "Bel Medicu".

Sva ružna iskustva koja smo pomenuli, a i ona koja nismo, možete da zaboravite.

Zahvaljujući operativnom pristupu dr Medenice, pacijentu se garantuju:

· Trajno izlečenje čukljeva. Oni se više nikada ne mogu pojaviti

· Odličan estetski efekat. Regulišu se oblik i izgled stopala.

· Brz oporavak. Nakon MESEC DANA možete se baviti sportom i svim redovnim aktivnostima. Posle operacije ustajete već sutradan. Dve nedelje nosite cipele koje liče na klompe i koje dobijate u "Bel Medicu". Nakon toga, nosite svoju uobičajenu obuću.

· Jednostavna nega: rez je mali, pa je i rana nakon operacije mala. Možete se slobodno tuširati već sutradan posle operacije, ne morate da pazite da se ne pokvasite. Posle tuširanja samo stavite novi flaster.

· Minimalan rizik: moguće komplikacije su zanemarljive, bol traje najviše dva dana posle operacije, ali se leči analgeticima dva puta dnevno. Posle toga, pacijent se oseća kao i da nije operisan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track