SA 8 GODINA JE OBOLELA OD RAKA DOJKE: Lečenje, operacija, zračenje... Evo kako je njena mama otkrila zloćudnu bolest kod deteta
Foto: Printskrin Twitter

godine nisu bitne

SA 8 GODINA JE OBOLELA OD RAKA DOJKE: Lečenje, operacija, zračenje... Evo kako je njena mama otkrila zloćudnu bolest kod deteta

Život -

Krisi Tarner dijagnostikovan je redak oblik karcinoma dojke. Iako je imala svega osam godina, bolest je bila vrlo progresivna.

Devojčici je hitno urađena mastektomija.

Krisi je uspela i danas je u remisiji, pa je počela da razmatra kako želi da joj izgledaju grudi.

Bolest je kod nje počela kao i kod odraslih. Napipala je kvržicu ispod grudi, a roditelji su je hitno odveli kod lekara.

Dva lekara su imala nedoumice oko dijagnoze, a treći je saopštio teške vesti - da ima rak dojke. Razlog zašto roditelji nisu olako prihvatili objašnjenja prva dva doktora je zato što su se oboje borili sa kancerom - Anet je imala rak grlića materice, a Troj limfom.

Usledilo je lečenje, operacija, zračenje....

"Samo osam meseci od operacije Krisi je želela da se igra kao i sva druga deca u parku. Bila sam u strahu kako će njeno telo sve podneti, ali bila je fantastična", opisuje Anet jedan od prvih dana na igralištu.

Njihovi životi brzo su se vratili u normalu, a kontrole su sastavni deo svakodnevice.

"Svi smo imali bliske susrete sa rakom i ta borba nas je jako zbližila. Svesna sam da će neki delovi njenog odrastanja, poput puberteta, biti teži nego kod druge dece. Biće čudno kad počnu da joj rastu grudi, ali izborićemo se i sa tim", kaže majka.

(Kurir.rs/Superžena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track