MOŽETE IH SPREČITI: Postoji 5 razloga zašto vam se vaginalne gljivice stalno vraćaju!
Foto: Profimedia

SAVET ZA ŽENE

MOŽETE IH SPREČITI: Postoji 5 razloga zašto vam se vaginalne gljivice stalno vraćaju!

Život -

Sve žene su nekada u životu imale problem sa kandidom koja se pojavljuje na sluzokoži vagine. Međutim, postoji način da vam infekcija ona ne vraća često.

Potvrđeno je da 75 posto žena ima bar jedan problem sa gljivicama, a ima ih 45 posto koje za vreme života imaju dve ili tri infekcije.

NISU SVI ČAJEVI ZDRAVI: Evo koji mogu biti opasni po vaše zdravlje!

Nema razloga za brigu, možete da povedete računa da vam se vaginalne gljivice ne vraćaju toliko često, ako povedete računa o određenim stvarima.

SEKS (POSEBNO SA NOVIM PARTNEROM)

Žene koje često menjaju seksualne partnere sklone su prečestom dobijanju vaginalnih gljivica. Floru vagine uništava kombinacija sopstvenih bakterija i semene tečnosti muškarca, tako da to može biti jedan od razloga infekcije. Povedite računa i kada koristite lubrikante i potrudite se da oni ne budu parfemisani.

foto: Profimedia

TUŠIRANJE VAGINE

Kada je reč o pranju intimne zone, jednostavno je - nemojte to raditi. Ne samo što se vagina "sama pere", već tuširanje može biti veoma štetno i uništiti prirodni balans.

ANTIBIOTICI

Možda su žene već primetile da kada su prehlađene i uzimaju antibiotike, stanje "dole" se menja na gore. To je domino efekat koji se sve češće dešava, pa se oko antibiotika konsultujte sa doktorom.

foto: Profimedia

UZAK I SINTETIČKI VEŠ

Sintetički materijali prouzrokuju znojenje, a na taj način se skupljaju bakterije na sluzokoži vaše vagine. Bolje je da birate pamučni veš i pustite vašu vaginu da diše.

DIJABETES

Gljivice se razvijaju u okolini gde je količina šećera povećana.

Kurir.rs, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track