(FOTO) CELO SELO SE PLAŠI DEVOJČICE (9): Rođena je kao prosečna beba, a od 8. meseca su počeli teški problemi
Foto: Printskrin Youtube

TEŽAK POREMEĆAK

(FOTO) CELO SELO SE PLAŠI DEVOJČICE (9): Rođena je kao prosečna beba, a od 8. meseca su počeli teški problemi

Život -

Afsin Kumbar (9), devojčica iz Pakistana, osuđena je na život u svoja četiri zida jer meštani ne žele ni da je vide.

Naime, ona boluje od nepoznatog poremećaja mišića zbog koga ne može da uspravi glavu. Zbog tog poremećaja ne može ni da hoda, ni da sedi, niti da jede ili koristi toalet. I za najmanji pokret potrebna joj je pomoć drugih.

Celo selo zbog toga je izbegava - deca su prosto uplašena, a stariji veruju da je njen izgled posledica "grehova". Zbog svega toga, mala Afsin ne ide u školu, a jedino društvo su joj njenih šestoro braće i sestara.

foto: Printskrin Youtube

Njeni roditelji, Alah i Džamilan (50) kažu da su je vodili kod više lekara ali da niko od njih ne zna kako da pomogne devojčici. Porodica ionako živi u teškim uslovima i bore se sa siromaštvom, pa je Afsinina jedina nada njen najstariji brat koji se nada da će doći do novca kojim će joj omogućiti odlazak kod specijaliste.

"Teško mi je da svakog dana gledam kako mi dete pati. Ne mogu to više da izdržim, a nijedan lekar ne zna o čemu se radi. Za bolje lekare trenutno nemamo novca", kaže Džamelin.

foto: Printskrin Youtube

Afsin je, inače, pri rođenju izgledala kao i svaka prosečna beba, a problemi su počeli da se javljaju sa osam meseci.

"Kada je imala osam meseci, pala je na zemlju dok se igrala u dvorištu i povredila je vrat. Nismo odmah reagovali jer nismo imali novca za lekara a lokalni iscelitelj nam je rekao da će sve biti u redu. Ali stanje joj se nikad nije popravilo, naprotiv - što je starija, stanje joj je sve komplikovanije", kažu roditelji koji su se na kraju obratili i samoj državi za pomoć, a sada čekaju odgovor.

foto: Printskrin Youtube

(Kurir.rs, Žena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track