SVETSKI PRIZNAT KARDIOHIRURG TVRDI: Ovako se leči srce i bolesti krvnih sudova bez lekova!
Foto: Printscreen Youtube / Lewis Howes

TREBA DA ZNATE

SVETSKI PRIZNAT KARDIOHIRURG TVRDI: Ovako se leči srce i bolesti krvnih sudova bez lekova!

Život -

Ovom temom bavi se doktor Stiven Gandri, kardiohirurg koji se u zalasku svoje karijere posvetio ishrani pojedinac.

Godine 2002. Stiven Gandri odlučio je da se posveti lečenju pacijenata hranom, umesto drugim, savremenim medicinskim sredstvima. To je donekle neobično, jer je Gandri lekar besprekorne karijere, prenosi Stil.

On je u prvom delu karijere obavio više od 10.000 operacija na srcu i krvnim sudovima u grudnom košu, a bio je i veoma popularan kao predavač na univerzitetu Loma Linda u Kaliforniji. Za one koji ne prate te okolnosti, Loma Linda je mesto u okolini Los Anđelesa koje je projekat „Plavih zona“ Nacionalne geografije proglasio jednim od pet mesta u svetu sa značajno dužim trajanjem života od uobičajenog.

Za stanovnike Loma Linde uobičajeno je da dožive 90 godina. Stiven Gandri je i nosilac rekorda za srce presađeno iz svinje u babuna, koje je kucalo 30 dana, kombinacijom vešte hirurške tehnike sa imunološkim tretmanom životinje.

Kada se doktor Gandri susreo sa pacijentom koji je dijetom oporavio krvne sudove, odlučio je da se vrati ishrani. Naime, dosetio se da je nekoliko godina ranije odbranio doktorsku tezu sa temom humane evolucione biologije u kojoj je izneo sve dijetetske preporuke koje je kasnije čuo od svog talentovanog pacijenta. Krvni sudovi tog čoveka bili su preporođeni, naslage plaka u njima bile su smanjene za 50% u odnosu na raniji snimak!

Opširnije pročitajte OVDE

(Kurir.rs/Stil/Foto: Printscreen Youtube / Lewis Howes)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track