VELIKO OTKRIĆE: Ova biljka ubija 70 odsto ćelija raka!
Foto: Wikipedia

SENZACIONALNO

VELIKO OTKRIĆE: Ova biljka ubija 70 odsto ćelija raka!

Život -

Naučnici su objavili da su testiranja na ljudima u fazi planiranja i kao takva su neminovna

Reč je o velikom otkriću, tvrde stručnjaci koji su u studiji pokazali kako ove biljke ubijaju stanice raka brzinski i s minimalnim nuspojavama.

Dok laboratorije širom sveta već decenijama neumorno testiraju potencijalne nove lekove za rak, ekipa predvođena dr. Glenom Bojlom smatra da je došla do neverovatnog otkrića koje bi moglo spasiti milione života.

Naučnici iz Berghofer Instituta za medicinska istraživanja uspešno su izolovali sastojak iz biljke koji ubija rak i dokazali da on ima snažan učinak na tumore glave, vrata, dojke, creva, prostate i melanom.

Šumska bobica iz australijske prašume sadrži hemijsko jedinjenje nazvano EBC-46, koje je testirano na brojnim životinjama s raznim tipovima tumora. Za sada su njegovi efekti potvrđeni na preko 300 mačaka, pasa i konja i tasmanijskih đavolova. Sastojak se nalazi u semenki, a vrlo je komplikovan proces ekstrakcije i pročišćavanja samog jedinjenja. Ipak, potvrđeno je da je nakon lečenja s njim oko 75 posto tumora nestalo i nisu se vratili. - Verujemo da će EBC-46 sigurno delovati i na ljudima, jer pokreće ćelijsku reakciju u kojoj se prekida snabdevanje tumora s krvlju - rekao je vođa istraživanja, dr Bojl. Ovu bobicu nije lako pronaći u prašumi, a zadatak pronalaženja i testiranja na ljudima na sebe je preuzela biotehnološka kompanija EcoBiotics. Naučnici su objavili da su testiranja na ljudima u fazi planiranja i kao takva su neminovna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track