SPAS OD URINARNIH INFEKCIJA: Čaj od kukuruzne svile protiv upale bešike
Foto: Shutterstock

Veoma zdrava biljka

SPAS OD URINARNIH INFEKCIJA: Čaj od kukuruzne svile protiv upale bešike

Život -

Čaj od ove biljke jedan je od najjačih prirodnih diuretika

Znate one dosadne niti koje vam zadaju probleme kad pokušavate da očistite klip kukuruza pre nego što ga skuvate, a koje obično završe u kanti za smeće?

Reč je o kukuruznoj svili, koja je izuzetno bogata biljnim vlaknima, proteinima, kalijumom i manganom.

Čaj od ove biljke jedan je od najjačih prirodnih diuretika. On podstiče izlučivanje mokraće i bakterija iz organizma, zbog čega je od velike pomoći kod upale bešike i urinarnih infekcija, kao i kamena u bubregu. Takođe, ubrzava cirkulaciju i smanjuje skupljanje vode u zglobovima, a pomaže i kod mršavljenja i predmenstrualnih tegoba. Dobar je i za detoksikaciju jer olakšava rad jetre, a smanjuje i bol u zglobovima koji je posledica reumatskih bolesti.

Od kukuruzne svile najbolje je napraviti čaj.

Gde je nabaviti

Tokom hladnijeg doba u godini, kada nema svežeg kukuruza na raspolaganju, u prodavnicama zdrave hrane moguće je kupiti gotov čaj od kukuruzne svile.

Kako napraviti

Jednu kašičicu dobro osušene kukuruzne svile treba preliti šoljom vruće vode, poklopiti i pustiti da odstoji nekoliko minuta, procediti i popiti jednom dnevno, ili maksimalno dva do tri puta tokom dana. Čaj se ne preporučuje da pijete nekoliko sati pre spavanja. Čaj treba piti bez ikakvih zaslađivača.

Kurir / E.K.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track