NAJČEŠĆE GREŠKE: Kada se nalazite u bolnici, morate da poštujete ova pravila!
Foto: Stock

IAKO NISTE PACIJENT

NAJČEŠĆE GREŠKE: Kada se nalazite u bolnici, morate da poštujete ova pravila!

Život -

Sedenje na praznom bolničkom krevetu strogo je zabranjeno u svim bolnicama, a u posetu ne dolazite van vremena koje je za to predviđeno

Bez obzira na to da li ste pacijent ili osoba koja u bolnicu dolazi u posetu, treba da poštujete određena pravila.

Donosimo vam neke najčešće greške koje medicinske sestre poprilično ometaju u temeljnom obavljanju posla. Dakle, ovo su stvari koje pod hitno treba da prestanete da radite...

1. Stvaranje gužve u bolničkoj sobi

Prilikom dolaska u posetu treba voditi računa o tome da sestrama i lekarima u svakom trenutku treba osigurati nesmetan prolaz do pacijenta. Medutim, mnogi ljudi ne razmišljaju o tome pa prave gužvu u bolničkoj sobi. Poštujte kućni red bolnice, to jest pravilo o broju posetilaca koji istovremeno smeju da borave u bolničkoj sobi, naročito ako u njoj boravi više pacijenata.

foto: Profimedia

2. Ignorisanje molbe za izlazak iz sobe

Ako vas sestra zamoli da napustite bolničku sobu, to znači da mora da obavi posao kom vi ne možete prisustvovati. Poslušajte je i nemojte se vređati i svađati s njom jer ona samo želi da pacijentu pruži najbolju negu, a za to je potrebna privatnost.

3. Sedenje na praznom bolničkom krevetu

Ovo je strogo zabranjeno u svim bolnicama, ali to ljude ne sprečava da i dalje krše pravilo. Prazan bolnički krevet spreman je za novog pacijenta, a ne za posetioce.

foto: Profimedia

4. Nepoštovanje pravila o vremenu posete

Ovo pravilo strogo trebali poštovati. Naravno da uvek postoje situacije u kojima se može napraviti izuzetak, kao što je na primer donošenje neophodnih stvari članu porodice ili prijatelju koji je nenadano završio u bolnici, ali u tim se slučajevima o vremenu dolaska treba se dogovoriti sa medicinskim sestrama.

5. Pričanje prilikom deljenja terapije

Ovo je pre svega greška pacijenata, a oni bi trebalo da budu svesni da je deljenje lekova u bolnici odgovoran posao i da ne treba ometati sestre dok to rade. Pustite ih da obave posao, pa ih onda pitajte šta vas zanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track