ZA SAVRŠEN MIRIS I UKUS: Pet dodataka za super zdravu kafu
Foto: Shutterstock

Probajte

ZA SAVRŠEN MIRIS I UKUS: Pet dodataka za super zdravu kafu

Život -

Više istraživanja ukazalo je na pozitivne efekte umerenog pijenja kafe po zdravlje. Međutim, ovaj napitak možemo učiniti još zdravijim i ukusnijim

Cimet

Pospite kafu cimetom u prahu ili ubacite štapić cimeta u šolju - ovaj začin ima antivirusna i antibakterijska svojstva, što je vrlo korisno u hladnijim mesecima, dok istovremeno pomaže u regulaciji nivoa šećera i triglicerida u krvi.

foto: Shutterstock

Kakao i crna čokolada

Kakao i crna čokolada - Flavonoidi iz kakaoa poboljšavaju cirkulaciju, koncentraciju i budnost, regulišu krvni pritisak i deluju protiv upale. Dodajte jednu kašičicu kakao praha ili stavite dve kockice crne čokolade u kafu da se otope i uživajte u ovom ukusu.

foto: Shutterstock

Kokosovo mleko

Predstavlja dobru alternativu kravljem mleku, naročito ako ste primetili da vam smeta laktoza. Ovo mleko sadrže laurinsku kiselinu koja podstiče imunitet. Što se tiče količine, za početak možete probati kafu s dodatkom supene kašike kokosovog mleka.

foto: Shutterstock

Ekstrakt vanile

Vanila se tradicionalno koristi ne samo zbog slatkaste arome već i zbog njenih medicinskih svojstava. Vanila podstiče koncentraciju i povoljno deluje na raspoloženje. Miris vanile takođe pomaže i u kontroli apetita.

foto: Shutterstock

Đumbir

Kafi možete dodati i malo đumbira u prahu - đumbir podstiče varenje, smanjuje nadutost i gasove, a takođe pomaže kod simptoma prehlade. Ovaj začin ublažava i bolove kod artritisa budući da deluje protivupalno. Ako vas ne privlači ideja da ga stavite u kafu, možete pojesti kolačić od đumbira uz vaš omiljeni napitak.

foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track