PALI STE U DEPRESIJU? Ovo su 4 ključna saveta za uklanjanje ovog poremećaja!
Foto: Profimedia

IZVUCITE SE ŠTO PRE

PALI STE U DEPRESIJU? Ovo su 4 ključna saveta za uklanjanje ovog poremećaja!

Život -

Depresija je jedna od najraširenijih, a istovremeno i najpodcenjenijih bolesti današnjice od koje pate na stotine miliona ljudi, a još barem toliko niti ne zna da zapravo ima dijagnozu.

Osnovni pokazatelji depresije su loše raspoloženje, gubitak osećaja zadovoljstva, nedostatak energije, javljanje osećaja anksioznosti, osećaj griže savesti, promena mišljenja, apetita, pa čak i razmišljanje o samoubistvu. Stoga evo nekoliko saveta kako se osećati zadovoljno u svojoj koži, bez da vas zaokupljuju negativne misli.

Kvalitetan san – za dobar san potreban je udoban ležaj, fizička aktivnost pre odlaska na spavanje, otkrivanje simptoma alergijskih reakcija ukoliko imate problema sa kijanjem. Idite na spavanje u slično vreme svake večeri, izbegavajte alkohol.

Uslove spavanja prilagodite prostoru u kom se nalazite (zatamnjena prostorija, tišina), eterično ulje lavande (umiruje, opušta mišiće i smanjuje temperaturu tela).

foto: Shutterstock

Stres – ako sa sobom poslovne brige ponesete u krevet i izloženi ste velikom stresu zbog financijskih, poslovnih, porodičnih problema, može vam pomoći masiranje čela. Razmišljajte o pozitivnim stvarima koje vas okružuju i prepustite se maštanju.

foto: Profimedia

Televizija – sklonite TV uređaje iz prostorije u kojoj spavate. TV zrači i ako nije upaljen. Isto važi i za mobilne uređaje, tablete, radio i drugo.

foto: Profimedia

Zdravlje – proverite imate li problema sa štitnom žlezdom pa vam zdravstvene tegobe onemogućavaju da spavate.

Ako se ceo dan, bez obzira na dovoljan broj sati koje ste proveli u krevetu, i dalje osećate malaksalo i umorno, dajte krv na pregled.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/metro-portal.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track