ZDRAVIJE SU I NE TREBA IM ADITIV: Ovih 5 namirnica obavezno kupujte u zamrznutom stanju!
Foto: profimedia

ISHRANA

ZDRAVIJE SU I NE TREBA IM ADITIV: Ovih 5 namirnica obavezno kupujte u zamrznutom stanju!

Život -

Stručnjaci za ishranu, smatraju da je zamrznuto povrće daleko hranljivije od svežeg jer se bere na vrhuncu zrelosti, kada je njihova hranljiva vrednost na najvišem nivou.

Zamrzavanjem hrane vrši se prirodan proces konzerviranja, tako da namiricama ne trebaju aditivi.

Ovih 5 namirnica bi trebalo kupovati u zaleđenom stanju:

Spanać Spanać gubi sve što je u njemu vredno za samo nedelju dana stajanja u frižideru. Smrznuti spanać će zadržati ono što je hranljivo nedeljama, pa se iz toga preporučuje u ovom obliku.

foto: profimedia

Bobičasto voće Jagode, maline, kupine i borovnice su odlični antioksidanti, ali gube svoje hranljive materije samo par minuta nakon što budu ubrane, a onda često stoje na polici neke radnje danima, i kada ih kupite one više nemaju svoju prvobitnu vrednost. Sa druge strane, smrznuto voće zadržava u potpunosti hranljive vrednosti.

Brokoli Brokoli, kao super hrana iz porodice karfiola, bogat je vitaminima A i C i visokim sadržajem vlakana. Hanljive vrednosti brokolija opadaju nakon samo jednog dana držanja u frižideru. Zbog toga je zdravije da ga kupujete u zaleđenom stanju.

Šargarepa Sigurno ste primetili da šargarepa postane gumena nakon samo nekoliko dana stajanja u frižideru, pri čemu se smanjuje prisustvo beta karotena u njoj. Zbog toga je bolja varijanta šargarepa u smrznutom stanju.

foto: profimedia

Kurir.rs/SrbijaDanas, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OVE NAMIRNICE obavezno jedite zimi! Pogledajte i zašto!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track