ŠTA SVE LEČI JABUKOVO SIRĆE: Jeftin i čudotvoran lek koji treba da ima svaka kuća
Foto: Shutterstock

Neverovatno u borbi protiv bolesti

ŠTA SVE LEČI JABUKOVO SIRĆE: Jeftin i čudotvoran lek koji treba da ima svaka kuća

Život -

Jabukovo sirće je čudotvoran lek iz kuhinje koji pored namene u spremnju salata ima brojna blogodetna dejstva po zdravlje, piše Lepa & srećna.

Istraživanja pokazuju da jabukovo sirće, osim toga što ubrzava metabolizam i pomaže da izgubimo višak kilograma, efikasno leči gorušicu i probleme s varenjem. Ono je takođe delotvorno kod prehlada i pri lečenju infekcija grla, pa ako patite od bolova i inficiranog grla preporučuje se da popijete 1 kašiku sirćeta dnevno. Jabukovo sirće ima neverovatna dejstva za regulisanje visokog krvnog pritiska i viška šećera u krvi.

Osim za zdravlje, jabukovo sirće se koristi i za lepotu, pa je poznato njegovo dejstvo u izbeljivanju zuba, kao posticaj za rast kose, a mnogi ga koriste i kao zdravu i prirodnu zamenu za dezedorans. Svako jutro razmutite 2-3 kašičice jabukovog sirćeta u prokuvanoj vodi i popijte na prazan želudac. Ukoliko ne možete da podnesete ukus, dodajte kašičicu meda. Važno je napomenuti da ne smete da preterate sa unosom sirćeta, jer može imati kontraefekat.

PROČITAJTE JOŠ:

OPASAN LEK PROTIV BOLOVA PIJE CELA SRBIJA

ČUDOTVORAN NAPITAK SMANJUJE RIZIK OD KANCERA

NAPITAK PROTIV KAMENA U BUBREGU I BOLESTI JETRE

(Kurir.rs/Lepa & srećna/Foto: Shutterstock)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ako jabuku isečete i ostavite da stoji, ona će da potamni i osuši se. NE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track