RODITELJI, VAKCINIŠITE DECU: Među obolelima ima i zdravstvenih radnika
Foto: Profimedia

APEL

RODITELJI, VAKCINIŠITE DECU: Među obolelima ima i zdravstvenih radnika

Život -

U Surdulici je najveći broj potvrđenih slučajeva - 81, u Bujanovcu 14, Preševu i Vladičinom Hanu po sedam

Na sednici Saveta za zdravlje Grada Vranja razmatran je Izveštaj o epidemiološkoj situaciji u Pčinjskom okrugu, sa akcentom na informaciju o broju obolelih od morbila po opštinama.

- U Surdulici je najveći broj potvrđenih slučajeva - 81, u Bujanovcu 14, Preševu i Vladičinom Hanu po sedam. Isti broj obolelih je i u Vranju, među njima su troje zdravstveni radnici. U opštinama Bosilegrad i Trgovište nema obolelih od malih boginja. Jedan od glavnih uzroka pojave većeg broja obolelih u Surdulici je to što je u ovoj opštini vakcinisano samo 60 odsto dece, dok je ta brojka u Vranju 95 odsto - kaže član Gradskog veća zadužen za zdravstvo dr Miroljub Stanković.

Savet za zdravlje apeluje na roditelje da vakcinišu svoju decu kako ne bi ugrozili njih, ali i ostale. Vakcinacija dece jedini je i dokazani način prevencije morbila i eventualnog proglašenja epidemije. Za predsednicu Saveta na sednici je izabrana dr Svetlana Stojanović. Program rada za 2018. godinu u 55 tačaka usvojili su članovi ovog tela.

T. S. - Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track