(VIDEO) DEVOJČICA (1) DOBIJE OSIP SVAKI PUT KADA JOJ IDU SUZE I ZNOJI SE: Na kupanju plače od bolova, a ovo je razlog!
Foto: Printscreen

TEŠKA SITUACIJA

(VIDEO) DEVOJČICA (1) DOBIJE OSIP SVAKI PUT KADA JOJ IDU SUZE I ZNOJI SE: Na kupanju plače od bolova, a ovo je razlog!

Život -

Amerikanka Ajvi Engermen ima retku dijagnozu - alergična je na vodu. Devočica od tek 18 meseci ne može da se kupa i tušira ili uživa u moru, a da joj na koži ne izbije grozan osip.

Da stvar bude gora, devojčici izbija osip čak i kad se znoji ili plače. Njena mama Britani (31) mora da je prati sa vlažnim maramicama jer svaki put kada je kupaju, Ajvi proživljava jake bolove.

foto: Printscreen

"Došli smo do trenutka kada ne može biti u kadi više od 15 - 20 sekundi jer počne da vrišti", rekla je njena majka. Zbog jake kožne reakcije, malu Ajvi ne mogu ni da osuše peškirom nego je puste da se osuši na vazduhu.

Maloj Ajvi je dijagnostifikovana alergija prošle godine. Sve je počelo s malim osipom za koji su njeni roditelji mislili da je od šampona. Nakon što su promenili sve marke, otišli su kod doktora koji je utvrdio da se radi o vrlo neobičnoj alergiji zbog koje ne može da pliva.

"Kad počnete da primećujete, shvatite da postoji toliko prepreka koje treba da savladate. Na primer, kad padne kiša, moramo je celu osigurati od vode", izjavila je Britani.

Ova alergija je toliko retka da stručnjaci smatraju da postoji tek 50 ljudi na zemlji koji je imaju.

Kurir.rs/The Sun, Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track