ALARMANTNO: Svet mora bit spreman za bolest IKS! Epidemija će pobiti 300 miliona ljudi!
Foto: Shutterstock

Upozorenje SZO

ALARMANTNO: Svet mora bit spreman za bolest IKS! Epidemija će pobiti 300 miliona ljudi!

Život -

Bolest iks predstavlja svest i znanje o tome da ozbiljnu epidemiju u svetu može uzrokovati zasad nepoznati patogen

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorava javnost na bolest koja će u budućnosti odneti više miliona života, a trenutno je još nepoznata pa je nazvana bolest iks.

U izveštaju za 2018. godinu, u kojem su predstavili bolesti koje bi mogle da izazovu globalnu epidemiju, uz oboljenja poput ebole, zika virusa i lasa groznice stručnjaci SZO upozorili su i na potencijalno opasni patogen. Oni ne preciziraju o kojoj je bolesti reč, ali misle da je neophodno da svet bude pripremljen na masovnu zarazu. Naučnike najviše zabrinjava činjenica što još ne znaju šta je tačno u pitanju, ali su sigurni da će do epidemije doći i kažu da će nova bolest najverovatnije preći sa životinja na čoveka.

Podsećajući na sve što se danas dešava u svetu, oni ukazuju na opasnost od razvoja hemijskog oružja i ratovanja, ali i od veštački stvorenih smrtonosnih bolesti.

- Čeka nas epidemija koja će pobiti 300 miliona ljudi. Bolest iks predstavlja svest i znanje o tome da ozbiljnu epidemiju u svetu može uzrokovati zasad nepoznati patogen - navode iz SZO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track