OSLUŠNITE ORGANIZAM: Koliko nam je vode zaista potrebno
Foto: Shutterstock

NI PREVIŠE NIJE DOBRO

OSLUŠNITE ORGANIZAM: Koliko nam je vode zaista potrebno

Život -

Svačiji organizam je različiti i, prema tome, imamo i različite potrebe za količinom vode

Kada vam neko kaže da je potrebno da popijete minimum osam čaša vode tokom dana, možete slobodno odgovoriti da to možda u vašem slučaju nije tačno.

Svačiji organizam je različiti i, prema tome, imamo i različite potrebe za količinom vode. Naučnici smatraju da je najbolji način da otkrijemo koliko nam vode treba da osluškujemo svoj organizam. Dokazano je da kada je našem organizmu dosta vode, počinjemo teško da gutamo, zato oslušnite šta vam telo govori.

Naučnici su od 20 ispitanika zatražili da piju vodu u dve situacije: posle napornog treninga, kada su bili žedni, i nešto kasnije, kada se njihov organizam već zasitio vodom. U drugom slučaju ispitanici su morali da ulože tri puta više napora da popiju zadatu količinu vode, jer u situaciji kad telo primi dovoljnu količinu, refleks gutanja postaje sputan.

Važno je da znate da unošenje previše vode može dovesti do oticanja pojedinih delova tela, što postepeno dovodi do grčeva u mišićima, mučnine i nesvestice, pa zato ne preterujte, već osluškujte šta vam organizam poručuje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track