BILJANA ZABRINUTA: Velkov se bavi nadrilekarstvom! Roditelji moroni deci meningitis leče preko FB
Foto: Aleksandar Jovanović Cile I Facebook

Nije joj smešno

BILJANA ZABRINUTA: Velkov se bavi nadrilekarstvom! Roditelji moroni deci meningitis leče preko FB

Život -
Ta žena se bavi opasnim nadrilekarstvom, odlično znajući šta radi, jer je i sama lekar, i time ugrožava one najnezaštićenije - odojčad, piše na FB književnice

Dramski pisac Biljana Srbljanović na svom Fejsbuk profilu podelila je status protiv doktorke Slađane Velkov koja se zalaže protiv vakcinacije dece i podržava vegetarijanski način ishrane. Književnica je zapanjena kako jedan doktor može da se zalaže protiv vakcinacije i nazvala je nadlilekarem.

"Meni ovo stvarno nije smešno. Ta žena se bavi opasnim nadrilekarstvom, odlično znajući šta radi, jer je i sama lekar, i time ugrožava one najnezaštićenije - odojčad! Znam da ćete reći da, ako je roditelj dovoljno moron da leči bebi meningitis preko Fejsbuka, sam je tražio nevolje, ali to dete nije krivo što se rodilo u porodici kompletnih idiota i što pravni sistem nije u stanju da zabrani nadrilekarstvo najopasnije vrste. Ljudi koji bebe od infektivih bolesti leče lukom na pupku i klizmama, užasno opasno da sam izvodiš na dojenčetu), odraslima leče kancer košticama od kajsije i vunenim čarapama - ne izmišljam!, hemoroide i sterilitet pijavicama - ne izmišljam!, ne vakcinišu svoju decu u borbi protiv kapitalizma - ne izmišljam! i time izazivaju epidemije odavno zaboravljenih bolesti.

Budući da se u Srbiji pojavljuje sve veći otpori za vakcinaciju u ukupnoj populaciji i samim tim povećava se opasnost od pojave davno iskorenjenih i bolesti koje se pojavljuju još samo sporadično, književnica nije mogla da ostane nema i dr Slađanu Velkov nazvala nadlilekarom i da svojim stavom ugrožava život dece.

Doktorka Slađana Velkov studirala je medicinu u Nišu i Skoplju, gde je i diplomirala, a radila je za Ujedinjene Nacije u Makedoniji, kao lekar opšte prakse na urgentnom odeljenju u Vranju i u Kuvajtu kao lekar i menadžer za razvoj medicine.

"Pobornik sam zdrave ishrane i neobavezne vakcinacije a svoja saznanja o zdravom životu altruistički i besplatno delim sa istomišljenicima. Održala sam preko 300 besplatnih predavanja, novinskih intervjua i radio i TV gostovanja u Saudijskoj Arabiji, Indiji, Srbiji, Makedoniji, Kuvajtu, Španiji, Australiji, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i BiH", napisala je dr Velkova na svojoj FB stranici.

Zahvaljujući obaveznoj vakcinaciji, u Srbiji su iskorenjene mnoge smrtonosne zarazne bolesti, kao što su dečja paraliza, velike boginje, tetanus i difterija.

Međutim, sve više roditelja odbija da vakciniše svoju decu, a ove godine taj procenat iznosio je oko šest odsto. Većina lekara odbija da govori o mogućim neželjenim dejstvima, a najviše kontroverzi izazivaju sve glasnije tvrdnje da je MMR, vakcina koja se daje između prve i druge godine, okidač za autizam kod dece. Trenutno je proglašena epidemija malih boginja, morbila, u Beogradu i Južnobanatskom okrugu.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track