INTELIGENCIJA SE MOŽE MENJATI: Otkrijte tehnike razvoja mozga mališana
Foto: Fondacija Novak Djokovic

Američki stručnjak prvi put u Srbiji

INTELIGENCIJA SE MOŽE MENJATI: Otkrijte tehnike razvoja mozga mališana

Život -
Daglas Doman će u organizaciji Fondacije Novak Đoković biti gost Beograda i 22.02 održati predavanje namenjeno svim roditeljima koji žele da čuju praktične savete o pravilnom odrastanju najmlađih

Američki stručnjak sa Instituta za ostvarivanje ljudskih potencijala, Daglas Doman, biće gost Beograda za vikend, kada će u organizaciji Fondacije Novak Đoković u hotelu "Kraun plaza" 22.02 održati specijalna predavanja namenjena roditeljima.

Oni će tada biti u prilici da saznaju kako da podstaknu razvoj inteligencije kod svoje dece i beba, da stimulišu razvoj njihovog mozga, ali i od čuvenog predavača dobiju praktične savete kako da obezbede pravilno i kvalitetno odrastanje najmlađih.

Kada su pre više od pola veka Instituti počeli sa radom u SAD smatralo se da mozak male dece nije u stanju da primi i usvoji mnoštvo novih informacija. Tada se verovalo da je inteligencija genetski određena i da ne može da se menja. Međutim, Domanov otac, Glen Doman, i njegov tim osporili su takvu tezu ističući da mozak ima ogroman potencijal i u najranijem dobu i da on nije u potpunosti iskorišćen. Zato su želeli da deci pruže priliku da budu sve ono što žele i ostvare sve svoje potencijale. Tokom godina stručnjaci sa Instituta bili su u prilici da edukuju i roditelje i tako su otkrili da mališani apsolutno mogu sve da nauče ukoliko ih roditelji i ostali predavači edukuju s puno ljubavi, pažnje i razumevanja.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

U Beogradu će predavanja biti podeljena u dva dela - jedno se odnosi na roditelje i sve one koji brinu o zdravoj deci, a drugo na roditelje i staratelje mališana koji imaju smetnje u razvoju. Govoriće se o pravilnom napredovanju dečjeg mozga, kao i jedinstvenim metodama postupanja sa decom. Roditelji će dobiti niz praktičnih saveta koje će odmah moći da primene kod kuće i vide kako mališani reaguju na njih.

Ko je Daglas Doman?

Daglas Doman je zamenik direktora Instituta za ostvarivanje ljudskih potencijala. Kao predsednik Instituta za Evropu, zadužen je za njegov rad i decu koja borave na Institutima zajedno s porodicama. Institut čini grupa manjih, neprofitnih instituta, koje je 1955. osnovao otac Daglasa Domana, Glen Doman. Instituti su postali poznati širom sveta po svojim pionirskim istraživanjima razvoja mozga kod dece, čiji cilj je bio da se mališanima pomogne da postignu intelektualnu, fizičku i društvenu izvrsnost. Kao sin Kejti i Glena Domana, Daglas je odrastao u kampusu Instituta gde se svakodnevno susretao sa decom s povredama mozga, koja su na Institutima boravila u okviru stručnih programa. Daglas je prve godine svog profesionalnog rada proveo u osnivanju Škole za ljudski razvoj, obrazovne ustanove namenjene mladima sa povredama mozga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track