LEKOVITO ZNAČENJE SNOVA: Upoznajte sebe i rešite se tegoba
Foto: Profimedia

Lepo spavajte

LEKOVITO ZNAČENJE SNOVA: Upoznajte sebe i rešite se tegoba

Život -
Tumačenje snova praksa je od koje psiholozi polako odustaju, međutim Ian Volas je, na osnovu 30-godišnjeg iskustva interpretiranja preko 150.000 snova, predstavio sadržajni spisak najuobičajnijih snova i šta se iza njih krije.

Izdvojio je 9 primera najrasprostranjenijih snova, njihov okidač, značenje i šta treba poduzeti po tom pitanju:

1. Nepoznata prazna prostorija

Šta znači - Sobe u kući predstavljaju različite aspekte karaktera spavača. Pronalazak neiskorišćene prostorije predstavlja otkriće novog talenta ili veštine koje niste (bili) svesni.

Šta uraditi - Što više vremena potrošite istražujući svoje uspavane sposobnosti više će vam se vrata otvarati i na javi, tako da treba hrabro zakoračiti u nepoznato.

Ilustracija (Foto: Profimedia)
Ilustracija (Foto: Profimedia)

2. Vozilo van kontrole

Šta znači - Automobil ili neko slično vozilo predstavlja sposobnost ili, preciznije, želju za napretkom. Ukoliko nemate kontrolu nad vozilom u snu, znači da se ne osećate sigurno na putu koji ste izabrali na javi.

Šta uraditi - Umesto da pokušavate da upravljate svakom situacijom u životu, popustite stisak na upravljaču, i prepustite se svojim osnovnim instiktima, možda vas odvedu tamo gde se osećate sigurnije.

Ilustracija (Foto: Profimedia)
Ilustracija (Foto: Profimedia)

3. Padanje

Šta znači - Osećaj padanja u snu, govori o tome da držite previše grčevito za neku situaciju ili osobu u životu.

Šta uraditi - Umesto straha od gubljenja prioriteta ili ljudi, morate verovati u sebe i druge i dozvoliti prirodan razvoj situacije.

4. Letenje

Šta znači - Utisak letenja sugeriše da ste se oslobodili određene teške situacije u životu (škola, posao, stres, rasprave).

Šta uraditi - Na prvi pogled, sasvim lep osećaj kog ne želite da se odreknete, ali na javi treba da sagledate i pažljivo analizirate situaciju kroz koju ste prošli, kako vam se ne bi ponavljala.

Ilustracija (Foto: Profimedia)
Ilustracija (Foto: Profimedia)

5. Nespremni za test/ispit

Šta znači - Test u snu predstavlja naš sud o sopstvenoj vrednosti i kritički stav prema prošlim izborima.

Šta uraditi - Ne prepuštajte se praznom, cirkularnom samopreispitivanju! Pravi karakterni test je sposobnost da prihvatite svoje vrline i mane, da slavite svoje znanje i postignuće, a ne da ih iznova stavljate na vagu.

6. Goli u javnosti

Šta znači - I u stvarnosti biramo odeću kako bismo naglasili svoj identitet i imidž. Nagost u javnosti govori da se osećate ranjivo.

7. Ne možete naći toalet

Šta znači - Toalet predstavlja ono što direktno percipiramo kao osnovnu potrebu, što znači da ovakav san govori o tome da ste sputani upravo u tim, bazičnim željama.

Šta uraditi - Nađite više vremena na sebe i svoje potrebe.

8. Ispadanje zuba

Šta znači - Zubi simbolišu nivo samopouzdanja i koliko se moćno osećate, tako da ovakav san govori o eroziji tih osećanja.

9. Bežite od nekog/nečega

Šta znači - U životu osećate teskobu sa kojom nemate hrabrosti ili ne znate kako da se suočite.

Šta uraditi - Ovakav zaplet je idealna prilika da potrčite za ličnim ambicijama. Okrenite se i pojurite za onim što vas goni.

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track