OSLOBODIĆETE SE STRESA I NAPUNITI ENERGIJOM: Uz ovih 9 PRIRODNIH lekova, biće veoma LAKO!
Foto: Profimedia

Probajte

OSLOBODIĆETE SE STRESA I NAPUNITI ENERGIJOM: Uz ovih 9 PRIRODNIH lekova, biće veoma LAKO!

Život -

Iako postoje razni prirodni lekovi koji vam mogu pomoći da prevaziđete pad energije, uvek je preporučljivo konsultovati se sa lekarom pre nego što započnete bilo kakav tretman u slučaju da može dođi do neželjenih posledica.

Svi mi ponekad iskusimo pad energije usled naglog pokreta, previsoke temperature ili delovanja leka.

U ovom članku možete videti 9 prirodnih i vrlo efikasnih lekova za tretiranje hroničnog stresa uz lekovito bilje, namirnice, savete i terapije dostupne svima.

1. Sladić

Sladić je odlična namirnica za povećanje energije. Osobe sa hipertenzijom bi zapravo trebale da ga jedu u neograničenim količinama. Može se uzimati prirodan, u žvakaćoj varijanti, u vidu tableta ili kao koncentrisan rastvor.

2. Đumbir

Đumbir je prirodni stimulans bez negativnih efekata koje ima kafa sa kofeinom, koji ubrzava metabolizam i aktivira naš organizam na sve moguće načine. Takođe je vrlo efikasan kod pada energije jer kod tih padova može doći do vrtoglavice i mučnine. Može se jesti sirov, narendan uz obrok, umešan u šejkove i prirodne sokove ili u formi praha.

3. Infuzija ruzmarina i meda

Lek za dug životni vek je infuzija ruzmarina i meda koja je takođe vrlo pogodna za decu jer nema štetnih efekata. Trebate pripremiti dobro koncentrovanu infuziju od suvog ili svežeg lišća ruzmarina i zasladiti je medom koja će biti na kraju tamne boje. Može se uzimati po potrebi ili jednom u toku jutra i jednom u toku popodneva na 10 dana.

4. Atrijalna masaža

Naš ceo organizam se ogleda u uhu, kao da je nacrtan fetus u majčinoj utrobi sa glavom nadole, tačno u predelu resice. Iz ovog razloga masiranje uha sa rukama od gore ka dole pomaže pri aktiviranju tela. Pokreti u suprotnom smeru će vas opustiti. Možete koristiti i malo biljnog ulja.

5. Polen

Polen je super-hrana od pčela koju možete konzumirati svakodnevno kako biste postepeno podigli napon. Možete ga pomešati sa malo soka, jogurtom, itd.

NEĆETE VEROVATI: Evo šta se dešava sa LEKOVIMA kada im istekne rok trajanja!

6. Ulje nane

Ovo ulje će vam dati dozu vitalnosti, svežine i energije u trenutku. Uvek možete nositi malu bočicu jestivog esencijalnog ulja mente sa sobom. U slučaju hipotenzije, stavite kap ulja ispod jezika. Bitno je da ne posegnete za sintetičkim esencijama koje nemaju lekovita svojstva.

7. Alternativne kupke za stopala i noge

Ove kupke predstavljaju vrlo efikasnu kućnu terapiju jer se praktikuju uz često smenjivanje tople i hladne vode. Započnite sa toplom vodom na nekoliko sekundi i završite sa hladnom vodom. Manje od minuta je dovoljno. Možete ovo praktikovati jednom dnevno ili po potrebi.

8. Ulje cveća kako biste tretirali hipotenziju:

- Bahove kapi

- Divlja ruža

Stavljajte 4 kapi ispod jezika 4 puta dnevno u periodu od najmanje 21 dan.

9. Morska voda

Jestiva morska voda je namirnica koja sadrži minerale i tragove elemenata koji su našem telu potrebni u adekvatnim proporcijama. Zbog toga iima moć da leči hipotenziju povezanu sa nutritivnim deficitima na jednostavan i prirodan način.

Profimedia
Profimedia

(webtribune)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track